Je hebt je rijbewijs gehaald! Je bent klaar om de weg op te gaan. Het besturen van een voertuig gaat echter gepaard met een grote verantwoordelijkheid. Wanneer je achter het stuur zit, moet je niet alleen voor jouw eigen veiligheid zorgen, maar ook voor die van andere bestuurders. Daarom moet veilig rijden te allen tijde bovenaan jouw prioriteitenlijst staan.

In een snelle wereld vol afleiding (telefoons, cosmetica, eten, kinderen) worden veel chauffeurs afgeleid en hebben hun focus dan op wat anders dan de weg. Veel mensen worden daardoor agressiever en negeren de verkeersregels. Jij bent toch niet zo?

5 tips van Start Driving

Als je een beginnende bestuurder bent en voorzichtig wilt rijden, lees dan verder! StartDriving, een professionele rijschool in Tilburg, legt 5 veilige rijgewoonten uit die elke beginnende bestuurder zou moeten weten. Laten we dit feest beginnen!

1- Het beoefenen van defensief rijden

Dit is een van de meest cruciale adviezen voor veilig rijden. Misschien heb je onderweg gemerkt dat niet iedereen even oplettend rijdt. Er zijn een paar “buren” die zich niet aan de regels houden, en het zijn impulsieve chauffeurs. Deze agressieve chauffeurs vormen een risico op de snelweg! Natuurlijk heb je geen controle over het rijgedrag van andere bestuurders op de weg, Maar wat zijn je opties? Eenvoudig defensief rijden is één optie. je kunt botsingen, conflicten, en andere soorten ongelukken achter het stuur vermijden door deze methode te volgen. Het gevaar om betrokken te raken bij een verkeersongeval wordt verminderd

Hoe beoefen je defensief rijden?

  • Een veilig afstand houden tussen voertuigen
  • Rijd niet te hard
  • Doe niets overhaast
  • Vertragingen accepteren
  • Meedenken met andere bestuurders

2- Zo veel mogelijk afleidingen vermijden

Ja, afgeleid rijden kost elk jaar honderden mensen het leven in Tilburg en de rest van de wereld. Of het nu gaat om Twitter checken, videobellen, eten of zelfs video’s kijken. Het is verbazingwekkend hoe koppig bestuurders kunnen zijn! Hoe dan ook, raak niet afgeleid en houd je focus op de weg zolang de auto in beweging is.

Gebruik jouw handen alleen om het voertuig te bedienen, niet voor het versturen van sms’jes of het eten van maaltijden. Gebruik tijdens het rijden geen telefoon, eet niet en breng geen make-up aan. Probeer ook niet te praten met andere passagiers. Doe je dat wel, zorg er dan voor dat je gefocust blijft op de weg en niet ergens anders heen gaat kijken. Wanneer je afgeleid wordt, daalt de reactietijd tot 20% wat kan zorgen voor dodelijke ongevallen. Veilig rijden heeft alles te maken met constante aandacht voor de weg en het stuur, daarom is het ook belangrijk om die constante aandacht voor de weg en het stuur te behouden

3- Met een lage snelheid veiliger kunnen rijden

Een ander cruciaal aspect bij het voorkomen van dodelijke ongevallen is de rijsnelheid. In dit geval moet je altijd een lage snelheid aanhouden. Is het niet zo dat omdat je een rijbewijs hebt en de nodige papieren, je de regels kunt overtreden

Houd je aan de snelheidsbeperkingen. Als je te snel rijdt, zal het moeilijk zijn om jouw voertuig op smalle of overvolle wegen te leiden.

4- Opletten op de omgeving

Je moet altijd oplettend zijn als je rijdt. Om dit te bereiken, controleer de spiegels van jouw auto op regelmatige basis. Denk eraan om de weg nauwlettend in de gaten te houden. Houd jouw ogen in beweging! Kijk uit voor voetgangers, honden en fietsers op de weg.

Als je daarentegen iemand onveilig ziet rijden, ga dan aan de kant en ga uit de buurt van die gevaarlijke automobilist. Als je voelt dat het uit de hand dreigt te lopen, ga dan van de weg af of neem een andere route.

5- Voorbereid de weg op

Naast alle voorschriften die je tijdens een praktijkexamen hebt geleerd, is voorbereiding van cruciaal belang! Probeer in dit licht jouw ritten zo te plannen dat je geen problemen zult ondervinden. Controleer ook voor je gaat rijden de verkeers- en weersomstandigheden, die zijn van cruciaal belang.

Zodra je in jouw auto bent gestapt, sluit je de deuren. Vergeet niet de spiegels en de hoofdsteunen aan te passen. Vergeet natuurlijk niet jouw veiligheidsgordel om te doen zodat je veilig de weg op kan.

Nu je deze vijf veilige rijgewoonten hebt geleerd, pas ze toe! Jouw eigen veiligheid en die van andere bestuurders is jouw plicht. Wees voorzichtig achter het stuur en op de weg om dodelijke ongevallen te voorkomen.

Leer alles over veilig rijden bij Rijschool Tilburg

Rijschool Tilburg – Start Driving is daarentegen ideaal voor automobilisten die hun defensieve rijvaardigheid willen verbeteren of hun kennis en deskundigheid achter het stuur willen vergroten. Start Driving biedt een verscheidenheid aan cursussen die worden gegeven door professionele instructeurs.

Deze rijschool heeft vele jaren ervaring in het geven van uitstekende rijlessen.Je leert er vooral veilig en verantwoord rijden. Dus zoek je een bijpassende rijschool en goedkope rijlessen pakket? Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de website van StartDriving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here