Home Blog

Geen sportfan en toch wedden op sport?

0

Wedden op sport is ontzettend populair. In veel gevallen heeft dat ermee te maken dat de mensen die wedden ook fan zijn van de sport. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Ook wanneer je geen fan bent van sport, kun je plezier beleven aan wedden. Er zijn namelijk zeker redenen te bedenken waarom wedden leuk en spannend is, ook als je niet direct iets met de sport hebt.

 

Wanneer het wedden zelf interessanter is dan de sport

Welbeschouwd kan sport voor veel mensen slechts een verschijningsvorm van wedden zijn. Voor niet iedereen is het van belang waarop gewed wordt. Voor best veel mensen is wedden zelf interessanter dan de sport waarop dit gebeurt. Toevallig wedden zij op voetbal of op wielrennen, maar dit had ook heel goed iets anders kunnen zijn. Voor hen zit de spanning hem in het wedden zelf: in het voorspellen en het volgen of er winst wordt gemaakt. Dat er dan wordt gewed op een bepaalde sport, is van ondergeschikt belang.

 

Wedden kan je enthousiasmeren voor een sport

Meestal gaan mensen wedden op een sport omdat zij van deze sport houden. Maar de liefde kan juist ook ontstaan door het wedden. Het is goed mogelijk dat je in beginsel helemaal niet zo veel hebt met de sport waarop je wedt. Maar gaandeweg kom je meer over de sport te weten. Je leert clubs of atleten kennen en gaat de sport beter begrijpen. Dit zou best wel eens het begin kunnen zijn van een liefhebberij.

 

Er is altijd iets te doen

Maakt het je niet veel uit waarop je wedt? Dan kan het ook zo zijn dat sport alsnog jouw voorkeur geniet. Waarom? Sport is er vrijwel altijd. Of het nu gaat om voetbal (dat bijna het hele jaar door loopt) of losse evenementen: wie wil kan elke week wel op een bepaalde sport wedden. Dat maakt wedden op sport interessant, ook als je geen sportfan bent, maar fan van wedden.

 

Wil jij ook wedden op sport? Ga dan naar wedden op bwin.be.

 

Markeringen op de weg zijn belangrijk

0

Markeringen op de weg zijn belangrijk. Ze regelen, geleiden, waarschuwen en informeren de weggebruikers. Als je denkt aan markeringen dan denk je aan strepen, pijlen en symbolen op het wegdek. Deze markering kan verschillend van kleur zijn en ook de kleur kan jou als weggebruiker iets vertellen.

 

De kleuren van de markeringen vertellen je al iets

Doorgaans zijn markeringen wit. Heb je te maken met de kleur geel dan gaat het om tijdelijke situaties zoals bijvoorbeeld stop- en parkeerverboden langs de stoeprand. Is een markering groen dan heb je het over dubbele asstrepen en die vertellen je dat je hier 100 kilometer per uur mag rijden. Blauwe markeringen zie je langs stoepranden bij parkeerschijfzones. Ze worden niet voor niets blauwe zones genoemd.

 

Strepen op de weg in de vorm van as-, kant- en deelstrepen

Meest voorkomende markeringen zijn strepen op de weg. De strepen kun je opdelen in as-, kant- en deelstrepen. Een asstreep zie je op de as van de weg en deze markering kan onderbroken en doorgetrokken zijn. Op een tweerichtingsweg dient het dan ook meteen als scheiding tussen de rijrichtingen. Is er sprake van een kantstreep in de lengterichting, dan wordt er een begrenzing voor het rijdende en niet rijdende verkeer aangegeven Deze markering zie je alleen als doorgetrokken streep. As- en deelstrepen werken binnen de bebouwde kom met een verhouding van 1 op 3. Dat betekent dat 1 meter streep staat voor een onderbreking van drie meter. Buiten de bebouwde kom geldt de verhouding 3 op 3. Drie meter streep staat dan voor een onderbreking van negen meter. Zo kun je dus aan de hand van de markeringen ook zien of jij je nou binnen of buiten de bebouwde kom bevindt.

 

De minder bekende redresseerstrook helpt je weer op koers

Bekende markering is zeker ook de asstreep die bij overschrijding aangeeft dat zich een situatie voor gaat doen met een verhoogd risico. Dan kan het gaan om een onoverzichtelijk en gevaarlijk kruispunt maar even goed om een onoverzichtelijke bocht. Pijlen op de weg geven je aan waar de rijstrook naar toe gaat. Pijlmarkering zie je altijd terug in het midden van de rijstrook. Minder bekende markering is wellicht de redresseerstrook. Dit is een verharde strook die van beperkte breedte is en die naast de rijbaan ligt. Deze strook is bedoeld om weggebruikers die uit koers zijn geraakt de gelegenheid te geven de koers te corrigeren. Zo kunnen ze terugkeren op de rijstrook.

 

Bron: autovergrendeling.nl

De bestverkochte autoaccessoires van 2020

0

Accessoires zijn er om het leven makkelijker te maken. Zo heb je ook voor de auto allerlei handige accessoires waarmee je bijvoorbeeld extra bagageruimte kunt creëren, je comfortabeler van A naar B kunt verplaatsen of waarmee je zorgt dat je kinderen zich tijdens de rit beter kunnen vermaken. Ik ging op bezoek bij Autoboulevard Oldenzaal, een auto occasiondealer in Oldenzaal,  en ging met hem in gesprek over de populairste autoaccessoires van 2020.

Coronacrisis: we gingen massaal met de auto op vakantie

De coronacrisis zorgde ervoor dat we massaal met de auto op vakantie gingen. Veel vliegverkeer lag plat en reizigers durfden niet het risico te nemen om in een risicogebied vast te komen te zitten. De auto was een perfecte uitkomst. Dit hebben we teruggezien in de verkoop van accessoires:

Carkit met videoscherm

Jonge kinderen kunnen zich vaak niet goed vermaken in de auto. Wanneer er een afstand van meer dan 100 kilometer afgelegd moet worden dan is het belangrijk dat je kinderen zich kunnen vermaken. Er werd door ouders massaal carkits met een videoscherm aangeschaft. Ideaal natuurlijk, want zo kunnen je kinderen lekker achter in de auto een filmpje kijken.

Ruimte, ruimte en nog eens ruimte

Als je ineens met de auto op vakantie gaat dan valt het je tegen wat je allemaal mee kunt nemen. Veel mensen kwamen tot de ontdekking dat ze de helft niet mee kunnen toen ze een weekje wouden gaan kamperen. Er werden daardoor massaal dakkoffers en dakdragers aangeschaft. Vooral de dakdragers voor de Hyundai Kona waren niet aan te slepen. De auto is namelijk erg populair onder elektrische rijders, maar deze auto heeft helaas niet super veel bagageruimte. Een setje dakdragers in combinatie met een dakkoffer is dan een prima uitkomst.

Multi oplader

Of we nu jong of oud zijn. We zitten met zijn allen steeds vaker en langer op ons mobieltje te kijken. Uit onderzoek van de mobielbond blijkt dat we als passagier ruim 50% van de reistijd op ons mobieltje zitten. Het is dus niet gek dat bijna iedereen een multioplader in zijn auto bestelde. Dit is een blok die je in de sigarettenaansteker van de auto kunt steken en waarmee je tegelijkertijd 4 mobieltjes op kunt laden.

Welke banden op mijn auto?

0

Het vervangen van nieuwe banden kan een lastige keuze zijn. Koop je gewoon hetzelfde merk, model en maat die wordt geadviseerd door de autofabrikant en ook al op je auto zat toen die nieuw was. Maar er zijn verschillende merken, modellen en maten beschikbaar die van invloed kunnen zijn op hoe uw auto omgaat met bepaalde weersomstandigheden en natuurlijk heeft elke band invloed op de wegligging van de auto. Als je bijvoorbeeld mini cooper velgen hebt, kan je daar ook het best banden op (laten) plaatsen die daar voor bedoelt zijn.

De meeste mensen maken hun keuze in drie verschillende banden: zomer, winter of het all-seasons. Elke is ontworpen voor een specifieke seizoen en elk heeft specifieke voor- en nadelen. Het is van belang om te begrijpen wat elke band wel en niet kan doen in welke omstandigheden en het belangrijkste, waar de grenzen liggen.

Zoals de meeste banden werken zomerbanden het beste bij warmer weer (lees: meer dan 45 graden asfalt temperaturen). Zomerbanden zijn gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling en zijn meestal uitgerust met grote profielblokken voor maximaal contact met de weg bij warmer weer. Hierdoor hebben zomerbanden over het algemeen meer grip in zowel natte als droge omstandigheden en bieden ze optimale bochten- en remmogelijkheden.

Zodra de temperatuur echter daalt, hardt hun zachte rubbersamenstelling uit en wordt de tractie veel minder. Niet alleen dat, koudere temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de rand van het loopvlakblok of het rubbersamenstelling van het loopvlak scheuren. Aangezien deze fouten over het algemeen door bandenfabrikanten worden behandeld als gevolg van onjuist gebruik van banden, vallen ze zelden onder de garantie, wat betekent dat de vervangingskosten voor uw rekening zijn.

Hoe kom je aan goedkope auto onderdelen?

0

Doordat natuurlijk alles duur is en er iets onverwachts kapot is gegaan aan jouw auto, wil je dit zo goedkoop mogelijk vervangen. Het is natuurlijk een stuk goedkoper om dit zelf te doen, dan dit te laten uitvoeren door een vak garage. Het enige wat het jet dan kost is tijd en de kosten van de materialen.

Maar waar haal je deze onderdelen nou vandaan? Er zijn verschillende mogelijkheden om aan jouw onderdelen te komen. Zo kun je naar een garage gaan om daar originele onderdelen te bestellen. Deze kosten vaak een stuk meer dan de ‘aftermarket’ onderdelen die ook verkrijgbaar zijn. Hoewel deze niet van de officiële leverancier zijn, zijn deze wel van goede kwaliteit. Als derde kun je kijken of er tweedehands onderdelen verkrijgbaar zijn!

De best verkochte auto’s tot nu toe!

0

Een van de meest handige lijstjes als je zelf een auto wilt kopen. Wil je lekker safe zitten en met de rest mee doen? Dan koop je een van de onderstaande auto’s uit het lijstje! Heb je liever een auto die meer out of the box is? Dan kan je beter dit lijstje vermijden!

Inmiddels zijn de gegevens van 2019 bekend, wat de bestverkochte auto was, wat de beste auto’s op zich zijn en onze persoonlijke Favoriete auto’s. Nu weet je ook wat de best verkochte auto’s zijn in 2020. De lijst loopt natuurlijk een beetje achter, omdat we niet alle actuele cijfers hebben. Hieronder is de top 10 van best verkochte auto’s tot nu toe in kaart gebracht is!

01. Volkswagen Polo
02. Ford Focus
03. Volkswagen Up
04. Toyota Corolla
05. BMW 3-serie
06. VW Tiguan
07. Toyota C-HR
08. Volvo V60
09. Renault Clio
10. VW T-Roc