Home Blog

De belangrijkste verschillen tussen een scooter en een brommer

0

Als je 16 wordt mag je natuurlijk je rijbewijs voor de scooter en brommer gaan halen. Dit kan erg spannend zijn! Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je eigen scooter of brommer gaan rijden, bijvoorbeeld van fourstrokebarn. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze 2?

 

Een scooter

Een gemotoriseerde tweewieler met 2 kleine, brede wielen, wordt ook wel een scooter genoemd in de volksmond. Maar, veel mensen weten niet dat scooter eigenlijk een verzamelnaam is  nog veel meer verschillende voertuigen. Dit geldt voor alle tweewielers die aan deze voorgaande omschrijving voldoen. Een brommer, bromfiets, snorfiets, motor en motorfiets vallen dus ook in deze categorie scooters en verwijzen hiermee een beetje naar hetzelfde fenomeen. Een motor of een motorfiets zijn wel weer andere dingen. Met deze voertuigen kun je bijvoorbeeld ook vele malen harder rijden en je hebt er een ander soort verzekering voor nodig dan voor een scooter. Je kunt er namelijk ook veel meer schade mee aanrichten.

 

Een brommer

Wilt u een scooter of een brommer zoals een Honda DAX kopen? Verdiep u dan goed in de verschillende soorten en de verschillen. Zoals gezegd is scooter een soort verzamelnaam voor alle gemotoriseerde tweewielers. Een brommer is een tweewieler die onder de naam scooter kan vallen. Een brommer wordt vaak een bromfiets genoemd, maar de twee zijn eigenlijk precies hetzelfde. Met een brommer mag je met maximaal 45 kilometer per uur over de weg gaan rijden. Voor het rijden op een brommer en scooter moet je minimaal 16 jaar oud zijn en je hebt  daarvoor een brommerrijbewijs (AM) nodig. Dit rijbewijs wordt automatisch bijgeschreven als je je autorijbewijs haalt en ook je motorrijbewijs. Als je deze rijbewijzen niet hebt moet je een apart theorie en praktijkexamen afleggen om je AM rijbewijs te halen.

 

Verzekeren

Of je nou een brommer of een scooter rijdt, het is zaak je voertuig goed te verzekeren. Je wilt natuurlijk nooit dat er ongelukken gebeuren of dat je scooter gestolen wordt, maar voor het geval dat het toch gebeurt is een verzekering hebben heel erg handig. Maar, welke verzekering moet je dan afsluiten? Een WA-verzekering is de minimale verzekering die je nodig hebt als je met een scooter of brommer de weg op gaat in Nederland. Deze verzekering is in ons land dus wettelijk verplicht. Met een WA-verzekering bent je verzekerd voor schade die je zelf aan anderen toebrengt, bijvoorbeeld dus als je een botsing veroorzaakt. Wilt je ook de schade aan je eigen brommer of scooter verzekeren? Dan is een WA-verzekering niet langer voldoende en moet je een Allrisk verzekering afsluiten.

 

Auto importeren: de voordelen

0

Financiële redenen liggen vaak ten grondslag aan het kiezen voor een geïmporteerde auto

Sommige mensen zien er nog weleens tegenop om een auto te kopen. De reden hiervoor heeft vaak een financiële ondergrond, omdat een auto simpelweg erg duur is voor veel mensen en vanaf het moment dat je erin begint te rijden deze alleen nog maar minder waard wordt. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste auto vindt voor de prijs die jij bereid bent om te betalen.

 

In Nederland zijn er duizenden autodealers te vinden en zijn vrijwel alle grote merken vertegenwoordigd, maar soms is het een beter idee om ook over de grens te kijken naar auto’s in bijvoorbeeld België of Duitsland. Een auto importeren uit het buitenland wordt voor steeds meer mensen zeer interessant en er zitten dan ook vele voordelen verbonden aan het importeren van een auto.

Tip: Auto importeren uit Duitsland ✓ Gratis BPM berekening ✓ 24/7 hulplijn

 

Een auto importeren is makkelijker dan ooit

Het importeren van een auto was voor veel mensen jarenlang onbegonnen werk door het gecompliceerde proces en alle administratie die hierbij kwam kijken. Inmiddels is een auto importeren voor zowel bedrijven als particulieren makkelijker dan ooit. Omdat er steeds meer tussenpartijen bij zijn gekomen die hun diensten aanbieden met betrekking tot het importproces vanaf de aankoop bij de garage in België of Duitsland tot het invoeren van de auto in Nederland.

 

Een auto kun je niet zomaar over de grens heen rijden en een eendagskenteken dient ook aangevraagd te worden bij de RDW wanneer een auto wordt geïmporteerd. Deze wordt vervolgens bij de RDW gekeurd en op naam gezet waarna je de auto met een nieuw kenteken ook in Nederland kan rijden. De diensten van een importbedrijf maken dit gehele proces aanzienlijk makkelijker en sneller.

 

Geniet van belastingvoordeel bij het importeren van een auto

De reden voor de meeste mensen om een auto te importeren uit het buitenland heeft een financiële reden. In Nederland zijn auto’s in het algemeen duurder dan in het buitenland en daarnaast heb je vaak in zowel België als ook in Duitsland aanzienlijk meer keuze dan in Nederland.

Uitgelicht: Laat handmatig en gratis nauwkeurig je BPM berekenen

 

Vooral in het luxere segment van verschillende merken valt er bij de buren meer te kiezen en is ook de markt van relatief nieuwe tweedehandsauto ook een stuk groter. Er is naast de lagere aanschafwaarde ook een voordeel te halen uit het verschil in belastingstelsels tussen de verschillende landen, waarbij de uiteindelijke bpm-bijtelling een stuk lager uit kan komen.

 

5 manieren van veilig rijden die iedereen moet weten

0
Start Driving Rijschool Tilburg

Je hebt je rijbewijs gehaald! Je bent klaar om de weg op te gaan. Het besturen van een voertuig gaat echter gepaard met een grote verantwoordelijkheid. Wanneer je achter het stuur zit, moet je niet alleen voor jouw eigen veiligheid zorgen, maar ook voor die van andere bestuurders. Daarom moet veilig rijden te allen tijde bovenaan jouw prioriteitenlijst staan.

In een snelle wereld vol afleiding (telefoons, cosmetica, eten, kinderen) worden veel chauffeurs afgeleid en hebben hun focus dan op wat anders dan de weg. Veel mensen worden daardoor agressiever en negeren de verkeersregels. Jij bent toch niet zo?

5 tips van Start Driving

Als je een beginnende bestuurder bent en voorzichtig wilt rijden, lees dan verder! StartDriving, een professionele rijschool in Tilburg, legt 5 veilige rijgewoonten uit die elke beginnende bestuurder zou moeten weten. Laten we dit feest beginnen!

1- Het beoefenen van defensief rijden

Dit is een van de meest cruciale adviezen voor veilig rijden. Misschien heb je onderweg gemerkt dat niet iedereen even oplettend rijdt. Er zijn een paar “buren” die zich niet aan de regels houden, en het zijn impulsieve chauffeurs. Deze agressieve chauffeurs vormen een risico op de snelweg! Natuurlijk heb je geen controle over het rijgedrag van andere bestuurders op de weg, Maar wat zijn je opties? Eenvoudig defensief rijden is één optie. je kunt botsingen, conflicten, en andere soorten ongelukken achter het stuur vermijden door deze methode te volgen. Het gevaar om betrokken te raken bij een verkeersongeval wordt verminderd

Hoe beoefen je defensief rijden?

 • Een veilig afstand houden tussen voertuigen
 • Rijd niet te hard
 • Doe niets overhaast
 • Vertragingen accepteren
 • Meedenken met andere bestuurders

2- Zo veel mogelijk afleidingen vermijden

Ja, afgeleid rijden kost elk jaar honderden mensen het leven in Tilburg en de rest van de wereld. Of het nu gaat om Twitter checken, videobellen, eten of zelfs video’s kijken. Het is verbazingwekkend hoe koppig bestuurders kunnen zijn! Hoe dan ook, raak niet afgeleid en houd je focus op de weg zolang de auto in beweging is.

Gebruik jouw handen alleen om het voertuig te bedienen, niet voor het versturen van sms’jes of het eten van maaltijden. Gebruik tijdens het rijden geen telefoon, eet niet en breng geen make-up aan. Probeer ook niet te praten met andere passagiers. Doe je dat wel, zorg er dan voor dat je gefocust blijft op de weg en niet ergens anders heen gaat kijken. Wanneer je afgeleid wordt, daalt de reactietijd tot 20% wat kan zorgen voor dodelijke ongevallen. Veilig rijden heeft alles te maken met constante aandacht voor de weg en het stuur, daarom is het ook belangrijk om die constante aandacht voor de weg en het stuur te behouden

3- Met een lage snelheid veiliger kunnen rijden

Een ander cruciaal aspect bij het voorkomen van dodelijke ongevallen is de rijsnelheid. In dit geval moet je altijd een lage snelheid aanhouden. Is het niet zo dat omdat je een rijbewijs hebt en de nodige papieren, je de regels kunt overtreden

Houd je aan de snelheidsbeperkingen. Als je te snel rijdt, zal het moeilijk zijn om jouw voertuig op smalle of overvolle wegen te leiden.

4- Opletten op de omgeving

Je moet altijd oplettend zijn als je rijdt. Om dit te bereiken, controleer de spiegels van jouw auto op regelmatige basis. Denk eraan om de weg nauwlettend in de gaten te houden. Houd jouw ogen in beweging! Kijk uit voor voetgangers, honden en fietsers op de weg.

Als je daarentegen iemand onveilig ziet rijden, ga dan aan de kant en ga uit de buurt van die gevaarlijke automobilist. Als je voelt dat het uit de hand dreigt te lopen, ga dan van de weg af of neem een andere route.

5- Voorbereid de weg op

Naast alle voorschriften die je tijdens een praktijkexamen hebt geleerd, is voorbereiding van cruciaal belang! Probeer in dit licht jouw ritten zo te plannen dat je geen problemen zult ondervinden. Controleer ook voor je gaat rijden de verkeers- en weersomstandigheden, die zijn van cruciaal belang.

Zodra je in jouw auto bent gestapt, sluit je de deuren. Vergeet niet de spiegels en de hoofdsteunen aan te passen. Vergeet natuurlijk niet jouw veiligheidsgordel om te doen zodat je veilig de weg op kan.

Nu je deze vijf veilige rijgewoonten hebt geleerd, pas ze toe! Jouw eigen veiligheid en die van andere bestuurders is jouw plicht. Wees voorzichtig achter het stuur en op de weg om dodelijke ongevallen te voorkomen.

Leer alles over veilig rijden bij Rijschool Tilburg

Rijschool Tilburg – Start Driving is daarentegen ideaal voor automobilisten die hun defensieve rijvaardigheid willen verbeteren of hun kennis en deskundigheid achter het stuur willen vergroten. Start Driving biedt een verscheidenheid aan cursussen die worden gegeven door professionele instructeurs.

Deze rijschool heeft vele jaren ervaring in het geven van uitstekende rijlessen.Je leert er vooral veilig en verantwoord rijden. Dus zoek je een bijpassende rijschool en goedkope rijlessen pakket? Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de website van StartDriving.

Hoe moet je opnieuw contact maken met leerlingen die zijn gestopt?

0
Rijinstructeur opleiding volgen bij Rijschool Academie

Als rij instructeur heb je ongetwijfeld die uitmuntende, toegewijde student gehad die vervolgens om een bepaalde reden stopte met rijlessen. We overlopen enkele praktische strategieën om je te helpen jouw leerlingen weer terug op het juiste spoor te brengen en zijn of haar plaats achter het stuur terug te veroveren.

Een lijst met namen nummers is het begin

Om te beginnen is het aan te bevelen dat je een duidelijke en zichtbare lijst maakt van welke leerlingen zijn afgehaakt, en van wie je denkt dat opnieuw afhaakt. Dit is iets waar je over nadenkt bij het kiezen van wie je in jouw auto zet. Het is van cruciaal belang dat de leerlingen sterk en enthousiast zijn, en een positieve band met je hebben.

Pak een stuk papier of een spreadsheet en maak een lijst van hun namen, het aantal uren of lessen dat ze eerder hebben gevolgd, hoe ver ze zijn gekomen, en waarom ze besloten hebben te stoppen met leren. Beoordeel hen daarna op een schaal van 1 tot 10 of het waarschijnlijk is dat ze opnieuw rijlessen bij jou zullen nemen.

Je kunt nu een lijst van oud-leerlingen krijgen, in volgorde van belangrijkheid, om door te nemen en te bereiken. Het is ook duidelijker wie je belt en met wie je opnieuw in contact komt nu je de leerlingenchauffeur in jouw hoofd hebt bijgewerkt – wat het contact vereenvoudigt.

Een directe aanpak

Nu je de leerlingen hebt geïdentificeerd, is het tijd om contact op te nemen. Contact met hen opnemen is een typische en meest eenvoudige aanpak.

We raden je ook aan contact op te nemen met de student in plaats van hem/haar te sms’en. Een telefoongesprek is persoonlijker, en de leerling zal het op prijs stellen als je contact met hem of haar opneemt.

Een paar tips voor de telefoontjes:

 • Bij het gesprek vraag je eerst of ze even de tijd hebben om te praten daarna houd je een klein gesprekje om er achter te komen wie die leerling nou is, na het gesprek vraag je zijn beschikbaarheid.
 •  Het gaat om hen, niet om jou. Begin met te vragen waarom ze de laatste tijd niet geleerd hebben. Wat is er aan de hand?
 • Wanneer je met hen communiceert, wees dan duidelijk over hun ontwikkeling en rijvaardigheid als je daarmee rekening wilt houden.

Je kunt ook zeggen: “Jasper, ik heb een paar plekjes open in een paar dagen, je hebt enorme vooruitgang geboekt met het hellingsproef en jouw verkeersinzicht. Hoe denk je dat je prestaties waren? En hoeveel uur denk je dat je nodig hebt om klaar te zijn voor CBR examen?”

Door hen dit te vragen, moedig je hen aan om betrokken te raken en na te denken over het vooruitzicht van het slagen voor hun rijexamen van daaruit kun je vragen of ze geïnteresseerd zouden zijn om terug te keren.

Aanpak door middel van socialmedia

Misschien wil je niet de directe route nemen, en subtiele benaderingen zijn altijd een optie. Oud-studenten hebben je op Facebook en Instagram, dus gebruik sociale media in je voordeel.

Verander je profiel op Facebook / Instagram

Update jouw social media profielen en vervang de foto door een nieuwe van je voertuig / logo voor jouw rijschool. Je kan ook een banner toevoegen. Ze zullen zien dat je je profiel hebt bijgewerkt, wat hun interesse kan wekken om te kijken of je nog plaatsen beschikbaar hebt. Je kan dan een bericht plaatsen op zowel facebook als instagram:

Dat is mijn auto, helemaal ingepakt en klaar om te gaan! Als je al eerder bij mij hebt gelest en je wilt slagen voor je rijexamen, neem dan contact met me op. Ik kijk er naar uit om je weer op de weg te krijgen!

Zoom sessie

Een ander goed idee is jouw student te bellen en een Zoom-sessie te plannen. je kunt te weten komen hoe zij zich op het examen voorbereiden en 30 minuten tot een uur hulp krijgen.

Misschien hebben ze dezelfde vaardigheden opgepikt van hun maatje of ouder. Waarom informeer je niet bij hun, en vraag je hun te praten over hoe het met hun gaat? Welke moeilijkheden hebben ze ondervonden – anders dan dat papa een beetje emotioneel was!

Een voordeel hiervan is dat je mogelijk betaald kan worden voor deze online lessen.

Contact opnemen met de ouders

In plaats van contact op te nemen met de leerling-bestuurder, kan je als rij instructeur contact opnemen met de ouder om uit te leggen dat je weet dat de leerling om de opgegeven reden is gestopt en dat je van mening bent dat hij goede vorderingen maakte. Laat de ouder van een tienerbestuurder weten hoe dicht hun kind bij de test was.

De ouder van een leerling, die vaak verantwoordelijk is voor de betaling van zijn of haar opleiding, kan hem of haar een duwtje in de rug geven om de rijopleiding weer op de rails te krijgen.

Probeer een deal aanbieden

Als jouw tarieven veranderd zijn, bied ze dan een korting aan op hun vroegere uurtarief om ze een speciaal gevoel te geven. Voer dit alleen uit als je de student graag ziet slagen en bereid bent om het koopje uit te delen.

Opleiding tot rijinstructeur

Het is een moeilijke weg om rijinstructeur te worden. Maar maak je geen zorgen. Als jij je rijinstructeur opleiding volgt bij Rijschool Academie, krijg je ook hierover gratis tips en adviezen. Bovendien heb je 100% baangarantie en franchise mogelijkheden als jij je eigen rijschool beginnen wilt.

Een defensieve rijder zijn, hoe doe je dat?

0
Turbo Drive Rijschool Den Haag

Jaarlijks sterven er veel mensen door middel van motorvoertuigen. Veel van deze incidenten zijn te voorkomen wanneer bestuurders onveilige praktijken vermijden die hen in gevaar kunnen brengen. Het is bewezen dat defensief rijden het aantal verkeersdoden vermindert en levens redt. Je kunt jezelf en andere individuen beschermen een defensieve bestuurder te worden.

Defensief rijden, wat is dat?

De weg verdedigen is een term voor proactieve veiligheidsmaatregelen. Wanneer je defensief rijden onder de knie hebt, geef je jezelf en andere auto’s de mogelijkheid om te reageren op veranderende omstandigheden. Deze methoden gaan veel verder dan de typische verkeersregels.

Wanneer je leert om te anticiperen op situaties en weloverwogen beslissingen te nemen tijdens het rijden, zal je in staat zijn om gevaar op de weg aanzienlijk te verminderen. Een cursus defensief rijden leert studenten hoe ze veilig kunnen rijden door zelfverzekerde beslissingen te nemen afhankelijk van de weg en omgeving.

Waarom is dat belangrijk?

Defensief rijden is belangrijk voor de openbare veiligheid. Het vermijden van potentieel gevaarlijke omstandigheden helpt om bestuurders veilig te houden door het verminderen van ongevallen. Veel mensen leren tijdens hun eerste rijopleiding methoden om gevaren op de weg te vermijden. Hoewel je uitstekende reflexen kunt hebben, zien sommige mensen niet alle mogelijke gevaren in een scenario.

Ervaren rijscholen richten zich op het helpen je minder reactief en meer pro-actief te worden. Het vermijden van gevaarlijke situaties verlaagt het gevaar niveau, dat houdt bestuurders veilig.

Hoe doe je dat?

Je kunt de wegomstandigheden die je zorgen baren beter in de gaten houden door een defensieve bestuurder te worden. Defensieve bestuurders doen er alles aan om botsingen te voorkomen, ongeacht de rijstijl van andere bestuurders.

Sommige defensieve chauffeurs vertragen of komen tot stilstand tijdens een hevige regenbui. Deze basisreacties van het gezond verstand zorgen ervoor dat je voorrang geeft aan het veilig aankomen op jouw bestemming boven het zo snel mogelijk bereiken van jouw bestemming. Hier zijn zes gewoonten die je kunt overnemen in jouw rij routine om een defensieve bestuurder te worden.

Controleer het voertuig op zijn veiligheid

Controleer jouw auto eens per week om er zeker van te zijn dat je jezelf niet in gevaar brengt op de weg. Voordat je achter het stuur kruipt, moeten jouw lichten, spiegels en banden allemaal in orde zijn.

Controleer of de veiligheidsgordels, hoofdsteunen en spiegels van jouw auto in orde zijn voordat je instapt. Kijk bij het aanzetten van de motor of er waarschuwingslampjes, ongewone geluiden, geuren of andere aanwijzingen zijn dat er iets mis is met de auto.

Voorkom afleiding

Afgeleid rijden is elke activiteit die jouw aandacht van de weg afleidt. Eten, telefoneren, luisteren naar luide muziek en andere activiteiten kunnen jouw rijvaardigheid beïnvloeden, wat tot ongevallen kan leiden. Door je te concentreren op de weg ben je meer bewust van jouw omgeving en kan je sneller reageren op veranderingen.

Zorg voor een veilige afstand

Het vermogen om snel te reageren is belangrijk om ongelukken te voorkomen. Minstens twee seconden afstand houden en vermijden dat je in de dode hoek van anderen rijdt. Als het voertuig voor je volledig tot stilstand moet komen omdat er een obstakel op de weg ligt, moet je een veilige afstand bewaren, zodat je de tijd hebt om jouw voertuig onder controle te houden voordat je er bijvoorbeeld tegenaan botst.

Kijk ver vooruit

Bouwplaatsen, files en aanrijdingen kan je elk moment tegen komen. Het scannen van de weg voor je is een cruciale fase die je in staat stelt jouw volgende zet te plannen wanneer je veranderende omstandigheden nadert. Meer dan 40% van alle ongevallen met bestuurders worden veroorzaakt doordat bestuurders risico’s niet herkennen. Met de methodes voor defensief rijden vermijdt je verkeerde veronderstellingen over het gedrag van andere bestuurders en andere herkenningsfouten die aanrijdingen veroorzaken.

Kijk uit voor je dode hoek

Elke auto heeft een dode hoek, waarin de bestuurder van het voertuig aan zijn kant van de weg geen zicht heeft vanuit het perspectief van een ander voertuig. Sommige auto’s zijn uitgerust met spiegels waarmee je dingen in jouw dode hoek kunt zien, maar de meeste voertuigen hebben dat niet. Houd er rekening mee dat tijdens het wisselen van rijstrook andere auto’s alleen zichtbaar kunnen zijn via jouw zijraam.

Rijd rustig op kruispunten

Kruispunten, vooral in het centrum van de stad, zijn een van de gevaarlijkste voor automobilisten. Veel aanrijdingen gebeuren binnen enkele seconden nadat een verkeerslicht van kleur verandert. Jouw licht kan bijvoorbeeld net op groen zijn gesprongen, maar een andere automobilist kan nog steeds door het rode licht rijden. In deze situatie is het belangrijk om voorrang te verlenen om een ongeval te voorkomen.

Laatste aandachtspunten

Het is de kunst van het defensief rijden, waarbij men zijn ego opzij zet en alles in het werk stelt om ongevallen te voorkomen. Je kunt een defensief bestuurder worden door deze veilige rijmethoden in je dagelijkse routine op te nemen. De rijlessen bij Rijschool TurboDrive in Den Haag worden gegeven in een defensieve rijstijl. De rijlessen bij Rijschool Den Haag zijn bovendien ook goedkoop. De rijlessen worden gegeven door professionele rij-instructeurs die jou op je gemak kunnen stellen tijdens het rijden van het voertuig.

Een auto starten met startkabels

0
Rijopleidingen in Rotterdam bij Demo Opleidingen

7 eenvoudige stappen voor het starten van een auto met startkabels

Als de accu ooit is leeggelopen, weet u hoe dat voelt. U ervaart een huivering van angst wanneer je de sleutel in het contact draait en er gebeurt niets; er is nu geen weg meer terug. We hebben het eerder al gehad over wat u altijd in uw auto moet hebben als er iets misgaat, dus pak die kabels en laten we aan de slag gaan!

1) Vind een vrijwillger om u een schok te geven

Voor een snelle start is nog steeds een bruikbare autoaccu nodig. Dit kan met een draagbare startaccu of een andere rijdende auto. Als u in het openbaar bent, zoek dan iemand die u wil helpen. Als niemand bereid is u te helpen, bel dan iemand die u kent en die u met zijn voertuig tegemoet kan komen.

2) Parkeer de auto’s op de juiste manier

Traditioneel worden autoaccu’s onder de motorkap bewaard, zodat u auto’s achter elkaar of dicht bij elkaar moet parkeren. Dit is enkel zodat de kabels elke accu kunnen bereiken. Sommige fabrikanten plaatsen de batterij nu echter in de kofferbak van hun auto’s. Zorg ervoor dat u weet waar uw accu zich bevindt, zodat het assisterende voertuig op de juiste manier kan parkeren.

3) Schakel beide auto’s uit

Zodra de wagens op hun plaats staan, zet u beide motoren uit.

4) Open de kap en bevestig de kabels

Het is tijd om te beginnen met het jump proces. Open de motorkap van elk voertuig en pak de startkabels. Op elke accu ziet u twee aansluitingen: een positieve en een negatieve. Zorg ervoor dat beide auto’s weer volledig zijn uitgeschakeld. Hier ziet u hoe u de draden aansluit:

 • Rode klem naar positieve (+) pool op lege accu
 • Andere rode klem naar positieve (+) pool op werkende batterij
 • Zwarte klem naar negatieve (-) pool op werkende batterij
 • Andere zwarte klem aan ongeverfd, metalen voorwerp op lege auto

Het is van cruciaal belang dat de tweede zwarte klem niet met de accu is verbonden, maar met een ongelakt metalen ding. Dit is omdat het dient als een aardverbinding. Als hij op de lege accu is aangesloten, is er een grotere kans op brand, vonken en/of explosie wanneer het lopende voertuig start. Klem hem in plaats daarvan vast aan een metalen onderdeel van de auto – misschien een deel van het chassis, een bout aan het uiteinde van de motor, enz.

5) Start de werkende auto

Zorg voor een voertuig met voldoende elektrisch vermogen om de motor te starten en laat hem een minuut of twee draaien, zoals een andere auto, vrachtwagen of camper. De lege accu heeft tijd nodig om bij te komen, terwijl de werkende accu een duwtje in de rug krijgt van de andere elektromotor.

6) Start het dode voertuig

Start de auto met een lege accu. Hopelijk laadt de accu na verloop van tijd op en start de motor. Als u de sleutel probeert om te draaien maar het lukt niet, zet het contact dan helemaal uit en laat de auto nog 5-10 minuten draaien voordat u het opnieuw probeert. Als er opnieuw niets gebeurt, is uw batterij niet langer bruikbaar en moet ze worden vervangen.

7) Startkabels verwijderen

Verwijder de startkabels in omgekeerde volgorde nadat beide auto’s operationeel zijn. Dit betekent dat u het volgende moet loskoppelen:

 • Zwarte kabel van geaard metaal
 • Zwarte kabel van de negatieve pool van de werkende auto
 • Rode kabel van de positieve pool van de werkende auto
 • Rode kabel van (voorheen) lege pluspool

Nadat u de kabels heeft verwijderd, bedankt u uw barmhartige Samaritaan voor zijn of haar hulp en rijdt u een paar minuten met de auto rond om de accu weer een beetje op te laden. Zet de auto niet weer uit als na een start met startkabels, anders moet u het proces herhalen. Zodra de auto is gestart, kunt u echter veilig inpakken en vertrekken! Overweeg de batterij zo snel mogelijk te vervangen, anders riskeert u dat u de volgende keer dat u uw auto start de accu opnieuw moet starten met startkabels.

Demo opleidingen is hier om te onderwijzen

Demo-opleidingen in Rotterdam die een verscheidenheid aan rijcursussen geeft, van rijopleidingen voor tieners tot opfriscursussen voor volwassenen kan u helpen. Ze hebben meer dan 15.000 studenten geholpen om veilige, intelligente chauffeurs te worden. Meld u vandaag nog aan voor onze persoonlijke rijlessen bij Rijschool Rotterdam.

Alles wat je moet weten over de autoverzekering

0

Voor Nederland geldt dat er eigenlijk maar weinig verzekeringen zijn terug te vinden op de lijst met verplichte verzekeringen die moeten worden afgesloten. Eén van deze verzekeringen is de zogenaamde autoverzekering. Voor deze verzekering geldt zoals de naam reeds aangeeft dat ze wordt afgesloten voor het verzekeren van een auto. Je kan hiervoor een keuze maken tussen tal van verschillende mogelijkheden. Zo is er de eenvoudige WA-verzekering, maar kan je ook een auto op een meer uitgebreide manier laten verzekeren. Zou jij graag een goed beeld willen krijgen van waar je allemaal op kan rekenen bij het afsluiten van een verzekering voor je auto? Dan is het altijd een aanrader om je even grondig te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

Maak een keuze uit de verschillende soorten autoverzekeringen

Voor het afsluiten van een autoverzekering geldt dat er een keuze moet worden gemaakt tussen de verschillende opties die op de markt zijn terug te vinden. Hou er in ieder geval rekening me dat een autoverzekering afsluiten wettelijk is verplicht. Van zodra je met je auto op de openbare weg wil rijden dient deze voorzien te zijn van minstens een zogenaamde WA-verzekering die de schade dekt aan derden. Het staat je uiteraard vrij om een uitgebreidere verzekering af te sluiten, maar een verplichting geldt hiervoor niet. Wil je graag ontdekken welke verzekeringen je allemaal kan afsluiten voor jouw auto? Het onderstaande overzicht maakt dit meteen duidelijk!

1.) De WA-verzekering die wettelijk is verplicht

De eerste autoverzekering die kan worden afgesloten is meteen de voordeligste. We hebben het hierbij dan uiteraard over de zogenaamde WA-verzekering. Deze verzekering dekt de schade in die wordt veroorzaakt door jou aan een derde partij. Op geen enkele manier wordt er door deze verzekering schade verzekert aan het eigen voertuig. Daar dient dan ook zeker rekening mee te worden gehouden. Voordeel is wel dat deze verzekering voor je auto afsluiten ervoor zorgt dat je kan rekenen op de laagste kosten. Dit maakt deze verzekering toch voor veel mensen het overwegen waard. Er bestaan echter ook nog andere verzekeringen die we hieronder voor je oplijsten.

2.) De WA+ beperkt casco verzekering

De WA+ beperkt casco verzekering is een autoverzekering die ondanks een groot aanbod aan dekkingen toch beschikt over een interessant prijskaartje. De dekkingen waar je op kan rekenen zijn:

 • Je bent verzekert tegen schade als gevolg van een aanrijding met een wild dier;
 • Glasschade is verzekert met inbegrip van een sterretje dat ontstaat in de voorruit;
 • Schade veroorzaakt door een brand of explosie is verzekert;
 • Stormschade is verzekerd met inbegrip van bijvoorbeeld schade door hagel;
 • Schade als gevolg van joyriding is verzekerd in deze autoverzekering;

De enige dekking die in deze vrij complete autoverzekering eigenlijk ontbreekt is degene voor schade die je zelf onbedoeld aanricht aan je voertuig. Zou je ook graag in deze situatie willen kunnen rekenen op een dekking door je verzekering? Dan is de allrisk afsluiten een interessante keuze.

3.) De WA+ volledige cascoverzekering

De meest complete autoverzekering die je aantreft op de markt is de zogenaamde WA+ volledige cascoverzekering. Voor deze verzekering voor je auto geldt dat ze in de basis bestaat uit alle dekkingen die ook deel uitmaken van de WA-verzekering en de WA+ beperkt casco verzekering. Er is echter nog één extra dekking die aan deze polissen wordt toegevoegd. Het gaat hierbij dan uiteraard om de dekking voor schade die door jou zelf aan het voertuig wordt aangebracht.

Het fantastische aanbod met dekkingen waar je op kan rekenen bij de WA+ volledige cascoverzekering of de zogenaamde allrisk is natuurlijk in de basis zeer interessant. Het moet echter gezegd dat hierdoor ook de kostprijs van de verzekering wat hoger is gelegen. Dat maakt dat ze niet voor iedereen even interessant is. Heb je bijvoorbeeld een auto aangekocht die over een beperkte waarde beschikt? Of leg je eigenlijk in de praktijk slechts een handvol kilometers af per jaar? In allebei deze gevallen zal je tot de conclusie komen dat het eigenlijk niet interessant is om ervoor te kiezen om deze verzekering af te sluiten.

Bestaan er ook nog aanvullende verzekeringen voor de autoverzekering?

De eerste keuze die je moet maken in de praktijk is dus tussen de drie standaard autoverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt zal je echter kunnen vaststellen dat er ook nog een keuze dient te worden gemaakt uit een aantal aanvullende verzekeringen… althans wanneer je dat wil uiteraard. De aanvullende verzekeringen waar je een keuze tussen kan maken hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Rechtsbijstandsverzekering;
 • Bestuurdersverzekering;
 • Bijstandsverzekering;

In het bijzonder voor mensen die zeer vaak onderweg zijn terug te vinden en dus op jaarbasis een behoorlijke afstand overbruggen geldt dat ze er wellicht voor zullen willen kiezen om één of misschien zelfs meerdere van de aanvullende verzekeringen af te sluiten. Let wel, voor elk type aanvullende autoverzekering geldt uiteraard dat er bepaalde kosten aan verbonden zijn. Bepaal dus altijd voor jezelf of de meerprijs het risico in de praktijk waard is of niet.

Enkele interessante bespaartips voor je autoverzekering afsluiten

Sta je op het punt om een autoverzekering af te sluiten? Zou je echter graag in eerste instantie willen onderzoeken op welke manieren je de premie voor deze verzekering kan drukken? Dat is uiteraard geen probleem. We maken in de praktijk voor het verzekeren van je auto een onderscheid tussen verschillende bespaartips. Enkele belangrijke hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

 1. Vergelijk altijd grondig de verschillende autoverzekeringen die er bestaan;
 2. Hou rekening met het eigen risico dat van toepassing is op de autoverzekering;
 3. Sluit geen aanvullende verzekeringen af wanneer je er geen behoeften aan hebt;

Naast bovenstaande is het ook altijd interessant om even na te gaan of het eventueel interessant kan zijn voor jou om je autoverzekering op te laten nemen in een verzekeringspakket bij je vaste verzekeraar. Het bundelen van meerdere verzekeringen in één pakket kan er namelijk zomaar voor zorgen dat je kan rekenen op een zogenaamde kwantumkorting. Een dergelijke korting van ongeveer 10 procent of meer wordt bovendien verkregen op alle verzekeringen waarover je beschikt. Het spreekt voor zich dat de totale besparing op deze manier behoorlijk kan oplopen.

Carstyling van de banden en velgen

0

Wat betreft carstyling van de banden en velgen zijn er meerdere mogelijkheden en ook het aanpassen van de carrosserie behoort tot de mogelijkheden. Welke optie je kiest is volledig afhankelijk van je auto, je smaak en je persoonlijke voorkeuren.

Banden

Dat er veel verschillende soorten banden zijn weet iedereen, maar echte liefhebbers kiezen niet alleen voor zomer- en winterbanden. Om je auto er extra sportief uit te laten zien heb je diverse mogelijkheden indien de wielkasten dit toelaten.

Zo kun je kiezen voor extra brede banden die je auto een stoer uiterlijk geven. Daarnaast is het een statussymbool geworden. Ook zorgen brede banden voor meer contact met de weg wat een betere energietransfer oplevert, vooral op droge wegen. Wel kan het brandstofverbruik toenemen met deze banden. Ook het geluid kan toenemen, wat zowel als een voor- als een nadeel kan worden beschouwd.

Tip: Roll bar

Je kunt daarnaast ook kiezen voor een laagbandprofiel waarbij de banden ten opzichte van de breedte een relatief lage zijkant hebben. Je moet bij deze beide banden-soorten wel rekening houden met de (on)mogelijkheden van je auto om schade en problemen te voorkommen.

Velgen

Velgen zijn er in allerlei soorten en maten. Het belangrijkste is dat de diameter past bij je auto, in combinatie met de banden die je kiest. Daarnaast kun je kiezen voor velgen in verschillende kleuren zoals goud, chroom, zwart en zilverkleurig. Wat betreft het aantal spaken van de velg kun je kiezen. Er zijn onder andere velgen beschikbaar met 5, 8, 10 12 en 18 spaken in verschillende vormen.

Wieldoppen

Een goedkopere oplossing die zeer geschikt is als je velgen nog in een prima staat verkeren is het aanbrengen van wieldoppen. Hiermee kun je je wielen een radicaal ander uiterlijk geven, iets dat bij jouw smaak past. Er zijn wieldoppen met dunne en dikke spaken, maar ook opties die grotendeels dicht zijn. Bovendien kun je kiezen uit lichtmetalen wieldoppen, maar ook zwarte in zowel mat als glans. Er bestaan ook  wieldoppen met een speciaal diepte-effect door een combinatie van deze kleuren.

Uitgelicht: Motorkapverlenger – Exterieur

Conclusie

Wat betreft carstyling van de banden en velgen zijn er vele mogelijkheden. Een goede keuze maken uit alle beschikbare opties op basis van je smaak en budget is wellicht lastiger dan je denkt. Het is daarom van belang dat je ervoor zorgt dat je je eerst goed oriënteert voordat je tot aanschaf overgaat. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om uit te kiezen. Houd daarbij echter altijd voor ogen dat veiligheid en legaliteit van groot belang zijn als je iets verandert aan je banden of velgen.

Veilig rijden in het verkeer met je wagen door een achteruitrijcamera

0

Een achteruitrijcamera is een apparaat dat beelden van een gemonteerde camera weergeeft op een monitor of tv-scherm in het dashboard van uw voertuig, zodat u een duidelijk beeld krijgt van wat zich achter uw voertuig bevindt wanneer u achteruitrijdt. In combinatie met de reeds bestaande systemen voor het detecteren van obstakels aan de zij- en voorkant van uw voertuig, kan een achteruitrijcamera de veiligheid bij het rijden in de buurt van andere voertuigen of voetgangers drastisch verbeteren. In dit blogbericht bekijken we hoe achteruitrijcamera-technologie u kan helpen om veilig en efficiënt te rijden.

De voordelen van de achteruitrijcamera Opel Vivaro

Het belangrijkste voordeel van een achteruitrijcamera Opel Vivaro is dat u meer kunt zien wanneer u achteruitrijdt. U kunt gemakkelijker zien wat zich direct achter uw voertuig bevindt en obstakels – indien aanwezig – ontwijken dan met alleen de standaard achteruitkijkspiegel. Hoewel er nog wat problemen zijn met de kleur en het detectiebereik, dragen een achteruitrijcamera en achteruitrijsensoren samen bij tot meer veiligheid op de weg.

Een achteruitrijcamera Opel Vivaro kan ook uw kansen vergroten om een mogelijke aanrijding te voorkomen. Achteruitkijkspiegels geven vaak een vlak beeld van het voertuig erachter, waardoor u niet specifiek kunt zien welke obstakels zich achter uw voertuig bevinden – als die er al zijn – en of er zich een object voor of opzij bevindt. Met een achteruitrijcamera Opel Vivaro kunt u gemakkelijker zien wat er achter u gebeurt en dienovereenkomstig reageren.

De voordelen van de achteruitrijcamera Renault Trafic

Achteruitrijcamera Renault Trafic kunnen ook helpen om de kans te verkleinen dat u iets raakt, omdat ze de actie van achter het voertuig kunnen weergeven. Hoewel het lijkt alsof u veiliger achteruitrijdt dan vooruit, geloven sommige bestuurders dat hun snelheid afneemt bij het achteruitrijden, waardoor de kans op mogelijk fatale aanrijdingen toeneemt. Als bestuurder moet u er ook rekening mee houden dat een achteruitrijcamera Renault Trafic informatie over uw rijstijl kan prijsgeven die niet altijd even gunstig is. Ongunstige (en soms gênante) feiten over uw rijstijl kunnen op de monitor van het dashboard van uw voertuig worden weergegeven.

Hoe gaat het importeren van een auto te werk?

0

De werkwijze auto importeren is afhankelijk van een aantal dingen, zo kan je ervoor kiezen om zelf je auto te importeren, om deels zelf je auto te importeren of om alles over te laten aan een auto import service. Deze verschillen in Werkwijze auto importeren hebben invloed op de hoeveelheid moeite en tijd jij als persoon zelf moet steken in de Werkwijze auto importeren dat jij kiest. Je krijgt te maken met een aantal zaken die je zal moeten regelen, als je bijvoorbeeld zelf een auto importeert uit Duitsland moet je bepaalde aangiftes doen, zoals een BPM aangifte. Ook dan kan een auto-import service je nog steeds een helpende handje bieden.

Wat is een auto-import service?

Een auto-import service biedt een professionele dienst aan. Een auto-import service helpt, zoals de naam het eigenlijk al zegt, met het importeren van auto’s vanuit het buitenland. Deze hulp kan erg nodig zijn wanneer mensen namelijk geen ervaring hebben met het importeren van auto’s. Er kan namelijk een hoop misgaan in het proces van het importeren van auto’s vanuit het buitenland. Je krijgt namelijk te maken met een hoop dingen die geregeld moeten worden, zoals aangiftes en andere papieren. De professionals die helpen met het regelen van de import hebben ervaring en weten waar zij op moeten letten tijdens het proces.

 

Hoe werkt een auto-import service?

Elke auto-import service werkt op zijn eigen manier, maar over het algemeen werkt een auto import service met pakketten. Deze Pakketten zijn eigenlijk de verschillende maten van hulp die je ontvangt van de auto-import service. Je hebt namelijk Pakketten waarbij jij meer doet en regelt in het proces van het importeren van je auto en je hebt weer pakketten waarbij het andersom is. Bij de tweede optie doet de auto-import service datgene waarin zij het best is, en dat is het regelen van het proces van het importeren van auto’s. Dit betekent dat bijna alle zaken die bij dit proces komen kijken geregeld worden zonder dat jij dat hoeft te doen.