Home Blog

Laat je auto repareren en onderhoud deze zelf

0

Je wilt de kans op een noodzakelijke reparatie aan je auto zo klein mogelijk maken. Niet alleen leidt een dergelijke reparatie regelmatig tot hoge kosten, ook kun je de auto mogelijk enkele dagen niet gebruiken. Er zijn verschillende manieren om de kans op schade of ernstige slijtage aan onderdelen, vaak de basis voor een noodzakelijke reparatie, te verkleinen. Welk onderhoud voer jij standaard zelf uit aan de auto? Een voorbeeld van een reparatie die regelmatig moet worden uitgevoerd: het herstel van een niet te openen autoslot. Mogelijk zit er vocht in het slot, wat door lage temperaturen bevroren is. Of denk aan het niet kunnen openen van het slot als gevolg van corrosie. Je voorkomt dergelijke situaties door het autoslot regelmatig te smeren.

Het smeren van sloten is niet alleen verstandig bij auto’s. Op het moment dat je het autoslot smeert, zou je ook de sloten van de ramen en deuren in huis moeten onderhouden. Een middel als WD40 helpt je vuil uit het slot te houden. Daarbij dringt het vocht naar buiten, wat de kans op bevriezing van het slot sterk verkleint. Hoe vaak smeer jij de sloten van je auto en woning?

Controleren van de verschillende vloeistoffen

Niet alleen het smeren van het autoslot helpt de kans op een benodigde reparatie te verkleinen. Zorg er daarnaast voor dat regelmatig gecontroleerd wordt, of er voldoende vloeistof zit in de diverse reservoirs onder de motorkap. Je vindt er onder meer het reservoir voor de motorolie. Zou het oliepeil te laag zijn, dan is de kans op een snelle slijtage aan de onderdelen van de motor onnodig groot. Het leidt mogelijk tot hoge kosten. Het oliepeil zelf controleren is heel eenvoudig, daar het reservoir wordt afgesloten met een peilstok. Bekijk online eens een video, wanneer je niet eerder gecontroleerd of dit reservoir voldoende gevuld is.

Bijvullen van diverse andere reservoirs

Naast het bijvullen van de motorolie, moeten mogelijk ook andere reservoirs worden bijgevuld. Denk hierbij aan de ruitenwisservloeistof en de koelvloeistof. Op deze reservoirs is over het algemeen een duidelijk minimum en maximum zichtbaar. Zou er onvoldoende koelvloeistof in het reservoir zitten, dan loop je het risico dat de warmte van de motor niet langer goed kan worden afgevoerd. Een oververhitting ligt op de loer. Reden genoeg om de reservoirs tijdig bij te vullen.

Houd de spanning op de autobanden op peil

Ander onderhoud wat je eenvoudig zelf uitvoert aan een auto: het op peil houden van de spanning op de autobanden. Online schaf je voor een paar euro een tool aan om de bandenspanning zelf te meten. Heb je deze tool niet in huis? Je kunt de bandenspanning vaak ook meten bij een garage of bijvoorbeeld bij het benzinestation in de buurt. Aan de binnenzijde van de deur valt af te lezen wat de ideale bandenspanning is voor jouw autobanden. Het bijvullen van de banden is heel eenvoudig en helpt je de auto efficiënter te laten rijden; een lage bandenspanning leidt tot een hoger brandstofverbruik.

Kies voor een goed beveiligde auto

0

Op welke manier heb jij jouw auto beveiligd? Veel mensen zullen hierop aangeven uitsluitend gebruik te maken van het reguliere, bestaande slot van hun auto. Het biedt kansen tot verbetering, wanneer je het risico op de diefstal van je auto tot een minimum wilt beperken. Vergelijk het met de beveiliging van een woning. Ook voor een woningbeveiliging geldt dat het niet voldoende is, om slechts gebruik te maken van stevige sloten. Combineer de sloten in huis bijvoorbeeld met een alarmsysteem. Mocht het een inbreker lukken het slot te forceren, dan zal het alarmsysteem deze alsnog afschrikken. Een goed beveiligde auto laat je met een gerust hart in bed stappen aan het eind van de dag. Niemand wil een volgende ochtend worden opgeschrikt door een lege oprit of een verlaten parkeerplaats tegenover zijn of haar woning. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je een auto kunt beveiligen.

Aanvullende sloten voor een auto kopen

Naast het reguliere slot van de auto, kun je voor aanvullende sloten kiezen. Een goed voorbeeld van zo’n aanvullend slot is een handremslot. Dit slot voorkomt dat een autodief de auto van de handrem kan halen, om deze vervolgens van het erf af te duwen. Naast een handremslot, kan ook een pedaal- of stuurslot het overwegen waard zijn. Dergelijke sloten verkleinen de kans op diefstal van de auto aanzienlijk. Wist je overigens dat je auto over een intern stuurslot beschikt? Je activeert dit slot door aan het stuur te draaien, op het moment dat je de sleutel uit het contactslot hebt gehaald. Een kleine aanpassing in het verlaten van de auto, die helpt de auto beter te beveiligen.

Voorkom een ingegooide ruit met een lamp of camera

Het wordt sterk aangeraden een auto altijd op een goed verlichte plek te parkeren. Dit kan onder een lantaarnpaal in de straat zijn, maar ook op de eigen oprit. Kies in dat laatste geval voor het gebruik van een lamp met bewegingssensor. Op het moment dat een autodief zich op je erf begeeft, springt de verlichting aan. Het maakt dat deze direct zal opvallen bij omwonenden en liever voor een ander doelwit kiest. Een extra stuur- of pedaalslot helpt de kans op de diefstal van het voertuig te verkleinen; het voorkomt echter niet dat autodieven een ruit ingooien om onderdelen uit de auto mee te nemen. Een lamp helpt je het risico daarop wel te verkleinen. Als alternatief voor een lamp met bewegingssensor zou je een beveiligingscamera kunnen gebruiken. Monteer deze aan de gevel om inbrekers af te schrikken en tegelijkertijd op beeld vast te leggen. Het vergroot de pakkans nadien.

Installeer een alarmsysteem in de auto

Wanneer je auto nog niet over een alarmsysteem beschikt, is het verstandig deze alsnog te laten installeren. Bij de keuze voor een alarmsysteem kun je kiezen uit verschillende varianten. Denk aan een sirene die geactiveerd wordt bij een auto-inbraak. Het voordeel van zo’n alarmsysteem is dat deze niet alleen diefstal van de auto als geheel tegengaat, maar ook diefstal van losse onderdelen. De omgeving is direct alert, zodra het alarm geactiveerd wordt.

Zo houd jij je auto veilig

0

Heb jij al eens te maken gehad met een inbraak in je auto, of een diefstal daarvan? Het is voor veel mensen een van hun grootste nachtmerries. Juist op de dag dat je op tijd naar je werk moet, blijkt de ruit van je auto ingegooid te zijn. Zodra je in de buurt van de auto komt, valt op dat je airbag of zelfs een groot deel van je dashboard weggenomen is. Niet alleen is het een bijzonder vervelend idee dat kwaadwillende personen in je auto zijn binnengedrongen, ook neemt het herstel van een dergelijke schade al snel meerdere dagen in beslag. In plaats van op tijd naar je werk te gaan, zit je al vroeg in de ochtend aan de telefoon met de verzekeringsmaatschappij. Wat kun je doen om je auto veilig te houden? Zijn er mogelijkheden om de beveiliging van het voertuig te verbeteren? In dit artikel lees je er meer over.

Kijk nog eens kritisch naar je eigen gedrag

Soms valt een inbraak in je auto, of bijvoorbeeld in je woning, te voorkomen door nog eens kritisch naar je eigen gedrag te kijken. Sluit je de auto bijvoorbeeld altijd af, of laat je het slot af en toe geopend als je weet dat je over een half uur weer van huis vertrekt? Dat laatste wordt ook vaak gedaan binnen woningen. Men trekt de deur achter zich dicht om snel wat boodschappen te halen, zonder de deur ook daadwerkelijk op slot te draaien. Het maakt het voor inbrekers onnodig makkelijk om spullen uit de woning te onteigenen. Middels flipperen is het relatief eenvoudig om een dichtgetrokken deur te openen.

Niet alleen het op slot doen van de auto is wellicht een goede aanpassing aan je huidige gedrag. Zorg er ook voor dat de auto altijd in het zicht geparkeerd staat en het liefst op een lichte plek. Kies voor de plekken onder een lantaarnpaal op een publieke parkeerplaats, of hang een lamp met lichtsensor onder de carport naast je woning. Het maakt het voor dieven minder aantrekkelijk om de auto open te breken.

Camera aan de gevel van je woning

Niet alleen het gebruik van een lamp met bewegingssensor kan helpen de kans op een auto-inbraak te verkleinen. Maak ook gebruik van een beveiligingscamera aan de gevel van je woning om inbrekers van je terrein af te houden.

Verschillende vormen van beveiliging voor je auto

Er zijn verschillende manieren waarop je de beveiliging van een auto kunt verbeteren. Dit gaat verder dan het gebruik van het klassieke autoslot. Combineer dit slot bijvoorbeeld met een handremslot of een pedaalslot. Dergelijke aanvullingen maken het voor inbrekers nauwelijks mogelijk de auto van je terrein of een parkeerplaats af te rollen. Zoals de naam al doet vermoeden, is het met een handremslot niet mogelijk de auto van de handrem af te halen. Maak je overigens standaard gebruik van het interne autostuurslot? Het is iets wat standaard in iedere auto zit. Je activeert dit slot door het stuur te draaien als je de sleutel al uit het contactslot hebt gehaald.

Hoe onderhoud je een auto?

0

Een professioneel, degelijk auto onderhoud bestaat uit verschillende elementen. Voor het onderhoud kun je de hulp van een vakgarage inschakelen. Een deel van het onderhoud voer je echter relatief eenvoudig zelf uit. Denk bijvoorbeeld aan het periodiek controleren van de bandenspanning van de auto. Zijn de banden niet voldoende opgepompt, dan leidt dat tot een onnodig hoge rolweerstand en daarmee tot een hoger verbruik van brandstof. Ook kan een te lage bandenspanning van invloed zijn op de snelheid waarmee deze slijten. Het controleren van de bandenspanning is slechts een van de vormen van auto onderhoud, die je relatief makkelijk zelf uitvoert. Het controleren van de bandenspanning kan met een kleine tool die je voor een paar euro online bestelt, of bij een benzinestation. Aan de binnenzijde van de deur vind je terug wat de ideale bandenspanning voor jouw banden is.

Controleren van de vloeistoffen onder de motorkap

Niet alleen is het zaak de bandenspanning periodiek te controleren. Ook is het belangrijk de vloeistoffen waarvan je de reservoirs onder de motorkap vindt in de gaten te houden. Doe dit eens per kwartaal. Je kunt denken aan de koelvloeistof, de ruitenwisservloeistof en bijvoorbeeld het oliepeil. Op de reservoirs onder de motorkap staat vaak een duidelijk “MIN”- en “MAX”-streepje. Dit vertelt je of het tijd is om de diverse vloeistoffen aan te vullen. Het oliepeil meet je met de peilstok in het reservoir. Vind je het lastig te bepalen welke vloeistof in welk reservoir zit? Of heb je nog geen ervaring met het gebruik van de peilstok in het reservoir voor de motorolie? Op het internet vind je talloze video’s waarin dit nader wordt toegelicht.

Voorkom een vastzittend autoslot

Is het jou al eens overkomen dat het autoslot niet meer open te krijgen was? Het kan het gevolg zijn van vocht in het slot, wat door de lage temperaturen buiten bevroren is geraakt. Je kunt een dergelijke situatie voorkomen, door het autoslot regelmatig te smeren. Het gebruik van smeer biedt het voordeel, dat water uit het slot gedrongen wordt. Dit is overigens niet alleen aan te raden bij autosloten; smeer ook de sloten van je woning en bijvoorbeeld het losstaande schuurtje in de tuin regelmatig. De kans dat je de hulp van een slotenmaker nodig hebt bij een buitensluiting neemt hiermee sterk af. Je kunt WD40 gebruiken voor het smeren van de verschillende soorten sloten.

Voer een controle uit op de ruitenwissers

Tot slot is ook het controleren van de ruitenwissers van de auto iets wat je relatief makkelijk zelf doet. Vaak hoor je aan het geluid wat de ruitenwissers bij het gebruik ervan maken al dat het tijd is om deze grondig schoon te maken of te vervangen. Je herkent de noodzaak van het onderhouden van de ruitenwissers ook aan de strepen die ze achterlaten op de ruiten. Het vervangen van de wisserbladen is iets wat je relatief makkelijk zelf kunt doen met de instructies die je online vindt. De wisserbladen zelf bestel je in verschillende webshops.

Mijn auto begint te stotteren, hoe kan dit?

0

Een stotterende auto is een van de meest gemelde storingen bij de pechhulpdienst. Dit probleem kan op verschillende momenten naar voren komen. Denk aan bij het starten van de auto, bij het optrekken of bij het gas geven. Tijdens deze momenten kan het stotteren vervelend zijn, toch is het gelukkig geen directe reden tot paniek. In de meeste gevallen kan je gewoon nog rustig door blijven rijden, zorg er alleen wel voor dat de auto bij thuiskomst gecontroleerd wordt. De auto begint namelijk niet voor niets met stotteren, en moet natuurlijk worden opgelost. In deze blog gaan we je meer vertellen over het stotteren van een auto, wat het kan betekeken en wat eventuele oplossingen zijn.  

Stotterende auto bij het opstarten

Wanneer de auto begint te stotteren bij het starten, of wanneer de motor nog koud is, is dat vaak te wijten aan een vervuilde of versleten bougies. Bougies zorgen er in de auto voor dat er vonkjes afgegeven worden om te zorgen voor ontbranding van de motor. Wanneer de bougies versleten of vervuild zijn, kunnen ze een stuk minder goed vonken waardoor het proces om de motor soepel te laten lopen niet meer goed werkt. Uiteindelijk zorgt dit er dus vor dat je auto zal gaan stotteren. 

Auto is aan het stotteren bij het optrekken

Soms hebben auto’s ook last van stotteren wanneer ze moeten optrekken bij bijvoorbeeld een stoplicht. Ook dit kan weer komen door vervuilde of versleten bougies, toch is dat niet de enige mogelijke reden. Een vervuild inlaatspruitstuk kan ook een oorzaak zijn van het stotteren bij het optrekken. Dit is een onderdeel van het inlaatsysteem en zorgt voor koude luchtstroom in de motor, deze koude lucht is een essentieel onderdeel in het verbrandingsproces. Het kan alleen voorkomen dat het inlaatspruitstuk verstopt raakt door de uitlaatgassen van de auto waardoor de motor niet meer efficient kan lopen en kan gaan stotteren of haperen. De uitlaatgassen van de auto verzamelen zich ook vaak rondom de EGR-klep, hierdoor kan deze ook dichtslibben waardoor de motor niet meer voldoende lucht kan krijgen. 

Stotterende auto bij optrekken, gas geven of starten

Er is een onderdeel in de auto dat invloed kan hebben op alle drie de mogelijkheden van een stotterende auto. Dat is namelijk het roetfillter, dit filter vangt het schadelijke roet uit de uitlaatgassen op. Maar na verloop van tijd zal dit filter vol raken, en in de meeste gevallen reinigt de auto dit zelfstandig. Dit proces wordt alleen in gang gezet wanneer de auto een hogere snelheid rijdt. Wanneer je bijvoorbeeld nooit met je auto op de snelweg rijdt zal dit proces niet in gang gezet worden. Na verloop van tijd zal daardoor je roetfilter verzadigd raken wat voor storingen kan zorgen, en een stotterende auto. 

Uiteraard kunnen de onderdelen schoongemaakt worden om je auto weer soepel te laten rijden, toch is dat niet altijd mogelijk. In sommige gevallen zijn de onderdelen dusdanig vervuild en dus beschadigd geraakt dat er nieuwe aangeschaft moeten worden. Gelukkig kan je voor al je auto onderdelen bij Bogijn terecht.

Wat zijn de beste laadpalen voor thuis?

0

Steeds meer Nederlanders hebben een elektrische auto. Wist je dat het aantal geregistreerde elektrische voertuigen sinds 2020 is verdrievoudigd? Misschien overweeg je momenteel om een elektrische auto aan te schaffen. Wel zijn er een aantal zaken om aan te denken voordat je deze belangrijke stap neemt. Wat zijn de beste laadpalen voor thuis? Het antwoord vind je in dit artikel.

Wat is een elektrische auto en waarom is het anders dan traditionele voertuigen?

Steeds meer bedrijven en particulieren kiezen voor duurzaam. Fossiele brandstoffen zijn inmiddels echt passé. De toenemende populariteit van elektrisch rijden is een goed voorbeeld van de duurzaamheidstrend. Dit type auto maakt gebruik van een elektromotor in plaats van diesel of benzine. Bij het rijden met een elektrische auto komen er geen schadelijke stoffen vrij. Dit is een van de grootste voordelen van deze relatief nieuwe manier van vervoer. Een elektrische auto is op te laden met een accu, die je met behulp van een stekker aansluit op een laadpaal.  Tegenwoordig zijn laadpalen zowel op bedrijventerreinen als thuis te vinden, bijvoorbeeld bij de parkeerplaats.

Waar vind je geschikte laadstations?

Dat de populariteit van elektrisch rijden als een raket is gestegen brengt een groot voordeel met zich mee: het vinden van een particulier laadstation is eenvoudiger dan ooit. Zoek maar eens op Google naar een laadstation voor elektrische auto’s in de buurt. Waarschijnlijk zijn er tientallen hits. De vraag is natuurlijk wel: wat zijn de beste laadpalen voor thuis? Je moet goed op de hoogte zijn van de specificaties, de mogelijkheden en de prijs van de laadpaal. Alleen dan kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Waarom ‘slimme laders’ ideaal zijn

Sommige laadpalen zijn zeer geavanceerd. Deze zogeheten ‘slimme’ exemplaren laden bijvoorbeeld alleen op wanneer de stroom goedkoper is. Ze laden bijvoorbeeld op voor het nachttarief, waardoor je uiteindelijk veel geld bespaart. Kortom: het is een functie die zeer welkom is in deze dure tijden. Je bespaart ermee op de laadkosten zonder zelf iets te hoeven doen! De kans is groot dat je in de toekomst zelfs zonne-energie in je auto op kunt slaan. Vervolgens is deze energie voor allerlei thuisapparaten te gebruiken, zoals de wasmachine. Hoe handig!

Hoe werkt een laadpaal?

Binnen het interieur van een auto bevindt zich het zogeheten laadsysteem. Die voert onder andere de elektriciteit aan. Ook is het mogelijk om via dit systeem gebruik te maken van allerlei functies, zoals het opladen als de stroomprijzen zijn gedaald. De oplader zelf zit overigens altijd in de auto zelf. De laadpaal zelf is te vergelijken met het stopcontact. Die levert wisselstroom. Dit is echter niet het type stroom waarmee je de auto kunt opladen. Nee, de wisselstroom wordt eerst omgezet in gelijkstroom voordat de accu zijn werk kan doen.

Wat betekent EVSE en hoe vind je een geschikt exemplaar?

Misschien staan er in jouw straat meerdere laadstations voor elektrische voertuigen. Die staan ook wel bekend onder de naam ‘EVSE’, oftewel ‘equipment voor elektrische voertuigen’. Hun voornaamste taak is jouw elektrische voertuig van strom voorzien. Wel verschilt de kwaliteit van EVSE’s onderling sterk. Kies daarom altijd voor een laadpaal met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Heb je een flink budget? Dan raden we aan om het exemplaar met de allerbeste prestaties te kiezen. Hoe je dat doet is simpeler dan je denkt. Het internet is de perfecte plek om laadpalen op allerlei facetten met elkaar te vergelijken. Stel jezelf onder andere de volgende vragen:

 • Hoe lang duurt het opladen? Sommige laadpalen doen er wel 8 uur over, andere zelfs 12 uur
 • Is het een standaard laadpaal of een slimme laadpaal met extra functies?
 • Is het mogelijk om ‘slim te laden’, oftewel laden als de elektriciteitskosten lager liggen?
 • Staat de laadpaal op straat of is het een wallbox aan de muur? Aan de muur is goedkoper omdat er voor de installatie niet gegraven hoeft te worden
 • Beschikt de laadpaal over load balancing? Dit betekent dat de laadpaal zelf stopt als de auto volledig is opgeladen. Handig, want het voorkomt oververhitting

Ervaar de voordelen van een draagbare lader

Wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om een draagbare lader te gebruiken? Dit houdt in dat je het stopcontact gebruikt om jouw elektrische voertuig (EV) op te laden.  Daardoor laad je voortaan overal jouw auto op als dat nodig is. Bovendien is het ideaal wanneer je elke dag lange afstanden aflegt en niet met een lege accu wil komen te zitten. De tijd dat je vanwege een lege accu stil staat langs de weg is voorgoed voorbij!

Voor wie is een draagbare lader geschikt?

Gemiddeld laadt een mobiele lader op met zo’n 220 volt en het is ideaal om thuis op te laden. Het maximale vermogen is echter 3 kW, waardoor het minder geschikt is voor grote accu’s. Moet je elke dag flinke afstanden afleggen met de auto? Dan raden we aan om een wallbox te gebruiken. Deze lader heeft een groter vermogen en is aan de muur te bevestigen, in plaats van in de grond.

Laadpaal aanschaffen: wel of niet doen?

Een elektrische auto inclusief laadpaal is niet goedkoop, dat geven we ook gewoon toe. Daar staat echter tegenover dat je kiest voor duurzaam rijden. Je draagt een steentje bij aan een betere wereld en dat is ook wat waard. Bovendien worden elektrische voertuigen dankzij hun toenemende populariteit steeds goedkoper. Meer en meer mensen maken er gebruik van, waardoor de prijzen de komende jaren flink gaan dalen. Zie het aanschaffen van een elektrische auto en laadpaal als een langetermijninvestering. Uiteindelijk pluk je er de vruchten van!

 

De belangrijkste verschillen tussen een scooter en een brommer

0

Als je 16 wordt mag je natuurlijk je rijbewijs voor de scooter en brommer gaan halen. Dit kan erg spannend zijn! Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je eigen scooter of brommer gaan rijden, bijvoorbeeld van fourstrokebarn. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze 2?

 

Een scooter

Een gemotoriseerde tweewieler met 2 kleine, brede wielen, wordt ook wel een scooter genoemd in de volksmond. Maar, veel mensen weten niet dat scooter eigenlijk een verzamelnaam is  nog veel meer verschillende voertuigen. Dit geldt voor alle tweewielers die aan deze voorgaande omschrijving voldoen. Een brommer, bromfiets, snorfiets, motor en motorfiets vallen dus ook in deze categorie scooters en verwijzen hiermee een beetje naar hetzelfde fenomeen. Een motor of een motorfiets zijn wel weer andere dingen. Met deze voertuigen kun je bijvoorbeeld ook vele malen harder rijden en je hebt er een ander soort verzekering voor nodig dan voor een scooter. Je kunt er namelijk ook veel meer schade mee aanrichten.

 

Een brommer

Wilt u een scooter of een brommer zoals een Honda DAX kopen? Verdiep u dan goed in de verschillende soorten en de verschillen. Zoals gezegd is scooter een soort verzamelnaam voor alle gemotoriseerde tweewielers. Een brommer is een tweewieler die onder de naam scooter kan vallen. Een brommer wordt vaak een bromfiets genoemd, maar de twee zijn eigenlijk precies hetzelfde. Met een brommer mag je met maximaal 45 kilometer per uur over de weg gaan rijden. Voor het rijden op een brommer en scooter moet je minimaal 16 jaar oud zijn en je hebt  daarvoor een brommerrijbewijs (AM) nodig. Dit rijbewijs wordt automatisch bijgeschreven als je je autorijbewijs haalt en ook je motorrijbewijs. Als je deze rijbewijzen niet hebt moet je een apart theorie en praktijkexamen afleggen om je AM rijbewijs te halen.

 

Verzekeren

Of je nou een brommer of een scooter rijdt, het is zaak je voertuig goed te verzekeren. Je wilt natuurlijk nooit dat er ongelukken gebeuren of dat je scooter gestolen wordt, maar voor het geval dat het toch gebeurt is een verzekering hebben heel erg handig. Maar, welke verzekering moet je dan afsluiten? Een WA-verzekering is de minimale verzekering die je nodig hebt als je met een scooter of brommer de weg op gaat in Nederland. Deze verzekering is in ons land dus wettelijk verplicht. Met een WA-verzekering bent je verzekerd voor schade die je zelf aan anderen toebrengt, bijvoorbeeld dus als je een botsing veroorzaakt. Wilt je ook de schade aan je eigen brommer of scooter verzekeren? Dan is een WA-verzekering niet langer voldoende en moet je een Allrisk verzekering afsluiten.

 

Auto importeren: de voordelen

0

Financiële redenen liggen vaak ten grondslag aan het kiezen voor een geïmporteerde auto

Sommige mensen zien er nog weleens tegenop om een auto te kopen. De reden hiervoor heeft vaak een financiële ondergrond, omdat een auto simpelweg erg duur is voor veel mensen en vanaf het moment dat je erin begint te rijden deze alleen nog maar minder waard wordt. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste auto vindt voor de prijs die jij bereid bent om te betalen.

 

In Nederland zijn er duizenden autodealers te vinden en zijn vrijwel alle grote merken vertegenwoordigd, maar soms is het een beter idee om ook over de grens te kijken naar auto’s in bijvoorbeeld België of Duitsland. Een auto importeren uit het buitenland wordt voor steeds meer mensen zeer interessant en er zitten dan ook vele voordelen verbonden aan het importeren van een auto.

Tip: Auto importeren uit Duitsland ✓ Gratis BPM berekening ✓ 24/7 hulplijn

 

Een auto importeren is makkelijker dan ooit

Het importeren van een auto was voor veel mensen jarenlang onbegonnen werk door het gecompliceerde proces en alle administratie die hierbij kwam kijken. Inmiddels is een auto importeren voor zowel bedrijven als particulieren makkelijker dan ooit. Omdat er steeds meer tussenpartijen bij zijn gekomen die hun diensten aanbieden met betrekking tot het importproces vanaf de aankoop bij de garage in België of Duitsland tot het invoeren van de auto in Nederland.

 

Een auto kun je niet zomaar over de grens heen rijden en een eendagskenteken dient ook aangevraagd te worden bij de RDW wanneer een auto wordt geïmporteerd. Deze wordt vervolgens bij de RDW gekeurd en op naam gezet waarna je de auto met een nieuw kenteken ook in Nederland kan rijden. De diensten van een importbedrijf maken dit gehele proces aanzienlijk makkelijker en sneller.

 

Geniet van belastingvoordeel bij het importeren van een auto

De reden voor de meeste mensen om een auto te importeren uit het buitenland heeft een financiële reden. In Nederland zijn auto’s in het algemeen duurder dan in het buitenland en daarnaast heb je vaak in zowel België als ook in Duitsland aanzienlijk meer keuze dan in Nederland.

Uitgelicht: Laat handmatig en gratis nauwkeurig je BPM berekenen

 

Vooral in het luxere segment van verschillende merken valt er bij de buren meer te kiezen en is ook de markt van relatief nieuwe tweedehandsauto ook een stuk groter. Er is naast de lagere aanschafwaarde ook een voordeel te halen uit het verschil in belastingstelsels tussen de verschillende landen, waarbij de uiteindelijke bpm-bijtelling een stuk lager uit kan komen.

 

5 manieren van veilig rijden die iedereen moet weten

0
Start Driving Rijschool Tilburg

Je hebt je rijbewijs gehaald! Je bent klaar om de weg op te gaan. Het besturen van een voertuig gaat echter gepaard met een grote verantwoordelijkheid. Wanneer je achter het stuur zit, moet je niet alleen voor jouw eigen veiligheid zorgen, maar ook voor die van andere bestuurders. Daarom moet veilig rijden te allen tijde bovenaan jouw prioriteitenlijst staan.

In een snelle wereld vol afleiding (telefoons, cosmetica, eten, kinderen) worden veel chauffeurs afgeleid en hebben hun focus dan op wat anders dan de weg. Veel mensen worden daardoor agressiever en negeren de verkeersregels. Jij bent toch niet zo?

5 tips van Start Driving

Als je een beginnende bestuurder bent en voorzichtig wilt rijden, lees dan verder! StartDriving, een professionele rijschool in Tilburg, legt 5 veilige rijgewoonten uit die elke beginnende bestuurder zou moeten weten. Laten we dit feest beginnen!

1- Het beoefenen van defensief rijden

Dit is een van de meest cruciale adviezen voor veilig rijden. Misschien heb je onderweg gemerkt dat niet iedereen even oplettend rijdt. Er zijn een paar “buren” die zich niet aan de regels houden, en het zijn impulsieve chauffeurs. Deze agressieve chauffeurs vormen een risico op de snelweg! Natuurlijk heb je geen controle over het rijgedrag van andere bestuurders op de weg, Maar wat zijn je opties? Eenvoudig defensief rijden is één optie. je kunt botsingen, conflicten, en andere soorten ongelukken achter het stuur vermijden door deze methode te volgen. Het gevaar om betrokken te raken bij een verkeersongeval wordt verminderd

Hoe beoefen je defensief rijden?

 • Een veilig afstand houden tussen voertuigen
 • Rijd niet te hard
 • Doe niets overhaast
 • Vertragingen accepteren
 • Meedenken met andere bestuurders

2- Zo veel mogelijk afleidingen vermijden

Ja, afgeleid rijden kost elk jaar honderden mensen het leven in Tilburg en de rest van de wereld. Of het nu gaat om Twitter checken, videobellen, eten of zelfs video’s kijken. Het is verbazingwekkend hoe koppig bestuurders kunnen zijn! Hoe dan ook, raak niet afgeleid en houd je focus op de weg zolang de auto in beweging is.

Gebruik jouw handen alleen om het voertuig te bedienen, niet voor het versturen van sms’jes of het eten van maaltijden. Gebruik tijdens het rijden geen telefoon, eet niet en breng geen make-up aan. Probeer ook niet te praten met andere passagiers. Doe je dat wel, zorg er dan voor dat je gefocust blijft op de weg en niet ergens anders heen gaat kijken. Wanneer je afgeleid wordt, daalt de reactietijd tot 20% wat kan zorgen voor dodelijke ongevallen. Veilig rijden heeft alles te maken met constante aandacht voor de weg en het stuur, daarom is het ook belangrijk om die constante aandacht voor de weg en het stuur te behouden

3- Met een lage snelheid veiliger kunnen rijden

Een ander cruciaal aspect bij het voorkomen van dodelijke ongevallen is de rijsnelheid. In dit geval moet je altijd een lage snelheid aanhouden. Is het niet zo dat omdat je een rijbewijs hebt en de nodige papieren, je de regels kunt overtreden

Houd je aan de snelheidsbeperkingen. Als je te snel rijdt, zal het moeilijk zijn om jouw voertuig op smalle of overvolle wegen te leiden.

4- Opletten op de omgeving

Je moet altijd oplettend zijn als je rijdt. Om dit te bereiken, controleer de spiegels van jouw auto op regelmatige basis. Denk eraan om de weg nauwlettend in de gaten te houden. Houd jouw ogen in beweging! Kijk uit voor voetgangers, honden en fietsers op de weg.

Als je daarentegen iemand onveilig ziet rijden, ga dan aan de kant en ga uit de buurt van die gevaarlijke automobilist. Als je voelt dat het uit de hand dreigt te lopen, ga dan van de weg af of neem een andere route.

5- Voorbereid de weg op

Naast alle voorschriften die je tijdens een praktijkexamen hebt geleerd, is voorbereiding van cruciaal belang! Probeer in dit licht jouw ritten zo te plannen dat je geen problemen zult ondervinden. Controleer ook voor je gaat rijden de verkeers- en weersomstandigheden, die zijn van cruciaal belang.

Zodra je in jouw auto bent gestapt, sluit je de deuren. Vergeet niet de spiegels en de hoofdsteunen aan te passen. Vergeet natuurlijk niet jouw veiligheidsgordel om te doen zodat je veilig de weg op kan.

Nu je deze vijf veilige rijgewoonten hebt geleerd, pas ze toe! Jouw eigen veiligheid en die van andere bestuurders is jouw plicht. Wees voorzichtig achter het stuur en op de weg om dodelijke ongevallen te voorkomen.

Leer alles over veilig rijden bij Rijschool Tilburg

Rijschool Tilburg – Start Driving is daarentegen ideaal voor automobilisten die hun defensieve rijvaardigheid willen verbeteren of hun kennis en deskundigheid achter het stuur willen vergroten. Start Driving biedt een verscheidenheid aan cursussen die worden gegeven door professionele instructeurs.

Deze rijschool heeft vele jaren ervaring in het geven van uitstekende rijlessen.Je leert er vooral veilig en verantwoord rijden. Dus zoek je een bijpassende rijschool en goedkope rijlessen pakket? Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de website van StartDriving.

Hoe moet je opnieuw contact maken met leerlingen die zijn gestopt?

0
Rijinstructeur opleiding volgen bij Rijschool Academie

Als rij instructeur heb je ongetwijfeld die uitmuntende, toegewijde student gehad die vervolgens om een bepaalde reden stopte met rijlessen. We overlopen enkele praktische strategieën om je te helpen jouw leerlingen weer terug op het juiste spoor te brengen en zijn of haar plaats achter het stuur terug te veroveren.

Een lijst met namen nummers is het begin

Om te beginnen is het aan te bevelen dat je een duidelijke en zichtbare lijst maakt van welke leerlingen zijn afgehaakt, en van wie je denkt dat opnieuw afhaakt. Dit is iets waar je over nadenkt bij het kiezen van wie je in jouw auto zet. Het is van cruciaal belang dat de leerlingen sterk en enthousiast zijn, en een positieve band met je hebben.

Pak een stuk papier of een spreadsheet en maak een lijst van hun namen, het aantal uren of lessen dat ze eerder hebben gevolgd, hoe ver ze zijn gekomen, en waarom ze besloten hebben te stoppen met leren. Beoordeel hen daarna op een schaal van 1 tot 10 of het waarschijnlijk is dat ze opnieuw rijlessen bij jou zullen nemen.

Je kunt nu een lijst van oud-leerlingen krijgen, in volgorde van belangrijkheid, om door te nemen en te bereiken. Het is ook duidelijker wie je belt en met wie je opnieuw in contact komt nu je de leerlingenchauffeur in jouw hoofd hebt bijgewerkt – wat het contact vereenvoudigt.

Een directe aanpak

Nu je de leerlingen hebt geïdentificeerd, is het tijd om contact op te nemen. Contact met hen opnemen is een typische en meest eenvoudige aanpak.

We raden je ook aan contact op te nemen met de student in plaats van hem/haar te sms’en. Een telefoongesprek is persoonlijker, en de leerling zal het op prijs stellen als je contact met hem of haar opneemt.

Een paar tips voor de telefoontjes:

 • Bij het gesprek vraag je eerst of ze even de tijd hebben om te praten daarna houd je een klein gesprekje om er achter te komen wie die leerling nou is, na het gesprek vraag je zijn beschikbaarheid.
 •  Het gaat om hen, niet om jou. Begin met te vragen waarom ze de laatste tijd niet geleerd hebben. Wat is er aan de hand?
 • Wanneer je met hen communiceert, wees dan duidelijk over hun ontwikkeling en rijvaardigheid als je daarmee rekening wilt houden.

Je kunt ook zeggen: “Jasper, ik heb een paar plekjes open in een paar dagen, je hebt enorme vooruitgang geboekt met het hellingsproef en jouw verkeersinzicht. Hoe denk je dat je prestaties waren? En hoeveel uur denk je dat je nodig hebt om klaar te zijn voor CBR examen?”

Door hen dit te vragen, moedig je hen aan om betrokken te raken en na te denken over het vooruitzicht van het slagen voor hun rijexamen van daaruit kun je vragen of ze geïnteresseerd zouden zijn om terug te keren.

Aanpak door middel van socialmedia

Misschien wil je niet de directe route nemen, en subtiele benaderingen zijn altijd een optie. Oud-studenten hebben je op Facebook en Instagram, dus gebruik sociale media in je voordeel.

Verander je profiel op Facebook / Instagram

Update jouw social media profielen en vervang de foto door een nieuwe van je voertuig / logo voor jouw rijschool. Je kan ook een banner toevoegen. Ze zullen zien dat je je profiel hebt bijgewerkt, wat hun interesse kan wekken om te kijken of je nog plaatsen beschikbaar hebt. Je kan dan een bericht plaatsen op zowel facebook als instagram:

Dat is mijn auto, helemaal ingepakt en klaar om te gaan! Als je al eerder bij mij hebt gelest en je wilt slagen voor je rijexamen, neem dan contact met me op. Ik kijk er naar uit om je weer op de weg te krijgen!

Zoom sessie

Een ander goed idee is jouw student te bellen en een Zoom-sessie te plannen. je kunt te weten komen hoe zij zich op het examen voorbereiden en 30 minuten tot een uur hulp krijgen.

Misschien hebben ze dezelfde vaardigheden opgepikt van hun maatje of ouder. Waarom informeer je niet bij hun, en vraag je hun te praten over hoe het met hun gaat? Welke moeilijkheden hebben ze ondervonden – anders dan dat papa een beetje emotioneel was!

Een voordeel hiervan is dat je mogelijk betaald kan worden voor deze online lessen.

Contact opnemen met de ouders

In plaats van contact op te nemen met de leerling-bestuurder, kan je als rij instructeur contact opnemen met de ouder om uit te leggen dat je weet dat de leerling om de opgegeven reden is gestopt en dat je van mening bent dat hij goede vorderingen maakte. Laat de ouder van een tienerbestuurder weten hoe dicht hun kind bij de test was.

De ouder van een leerling, die vaak verantwoordelijk is voor de betaling van zijn of haar opleiding, kan hem of haar een duwtje in de rug geven om de rijopleiding weer op de rails te krijgen.

Probeer een deal aanbieden

Als jouw tarieven veranderd zijn, bied ze dan een korting aan op hun vroegere uurtarief om ze een speciaal gevoel te geven. Voer dit alleen uit als je de student graag ziet slagen en bereid bent om het koopje uit te delen.

Opleiding tot rijinstructeur

Het is een moeilijke weg om rijinstructeur te worden. Maar maak je geen zorgen. Als jij je rijinstructeur opleiding volgt bij Rijschool Academie, krijg je ook hierover gratis tips en adviezen. Bovendien heb je 100% baangarantie en franchise mogelijkheden als jij je eigen rijschool beginnen wilt.