Financiële redenen liggen vaak ten grondslag aan het kiezen voor een geïmporteerde auto

Sommige mensen zien er nog weleens tegenop om een auto te kopen. De reden hiervoor heeft vaak een financiële ondergrond, omdat een auto simpelweg erg duur is voor veel mensen en vanaf het moment dat je erin begint te rijden deze alleen nog maar minder waard wordt. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste auto vindt voor de prijs die jij bereid bent om te betalen.

 

In Nederland zijn er duizenden autodealers te vinden en zijn vrijwel alle grote merken vertegenwoordigd, maar soms is het een beter idee om ook over de grens te kijken naar auto’s in bijvoorbeeld België of Duitsland. Een auto importeren uit het buitenland wordt voor steeds meer mensen zeer interessant en er zitten dan ook vele voordelen verbonden aan het importeren van een auto.

Tip: Auto importeren uit Duitsland ✓ Gratis BPM berekening ✓ 24/7 hulplijn

 

Een auto importeren is makkelijker dan ooit

Het importeren van een auto was voor veel mensen jarenlang onbegonnen werk door het gecompliceerde proces en alle administratie die hierbij kwam kijken. Inmiddels is een auto importeren voor zowel bedrijven als particulieren makkelijker dan ooit. Omdat er steeds meer tussenpartijen bij zijn gekomen die hun diensten aanbieden met betrekking tot het importproces vanaf de aankoop bij de garage in België of Duitsland tot het invoeren van de auto in Nederland.

 

Een auto kun je niet zomaar over de grens heen rijden en een eendagskenteken dient ook aangevraagd te worden bij de RDW wanneer een auto wordt geïmporteerd. Deze wordt vervolgens bij de RDW gekeurd en op naam gezet waarna je de auto met een nieuw kenteken ook in Nederland kan rijden. De diensten van een importbedrijf maken dit gehele proces aanzienlijk makkelijker en sneller.

 

Geniet van belastingvoordeel bij het importeren van een auto

De reden voor de meeste mensen om een auto te importeren uit het buitenland heeft een financiële reden. In Nederland zijn auto’s in het algemeen duurder dan in het buitenland en daarnaast heb je vaak in zowel België als ook in Duitsland aanzienlijk meer keuze dan in Nederland.

Uitgelicht: Laat handmatig en gratis nauwkeurig je BPM berekenen

 

Vooral in het luxere segment van verschillende merken valt er bij de buren meer te kiezen en is ook de markt van relatief nieuwe tweedehandsauto ook een stuk groter. Er is naast de lagere aanschafwaarde ook een voordeel te halen uit het verschil in belastingstelsels tussen de verschillende landen, waarbij de uiteindelijke bpm-bijtelling een stuk lager uit kan komen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here