Wat betreft carstyling van de banden en velgen zijn er meerdere mogelijkheden en ook het aanpassen van de carrosserie behoort tot de mogelijkheden. Welke optie je kiest is volledig afhankelijk van je auto, je smaak en je persoonlijke voorkeuren.

Banden

Dat er veel verschillende soorten banden zijn weet iedereen, maar echte liefhebbers kiezen niet alleen voor zomer- en winterbanden. Om je auto er extra sportief uit te laten zien heb je diverse mogelijkheden indien de wielkasten dit toelaten.

Zo kun je kiezen voor extra brede banden die je auto een stoer uiterlijk geven. Daarnaast is het een statussymbool geworden. Ook zorgen brede banden voor meer contact met de weg wat een betere energietransfer oplevert, vooral op droge wegen. Wel kan het brandstofverbruik toenemen met deze banden. Ook het geluid kan toenemen, wat zowel als een voor- als een nadeel kan worden beschouwd.

Tip: Roll bar

Je kunt daarnaast ook kiezen voor een laagbandprofiel waarbij de banden ten opzichte van de breedte een relatief lage zijkant hebben. Je moet bij deze beide banden-soorten wel rekening houden met de (on)mogelijkheden van je auto om schade en problemen te voorkommen.

Velgen

Velgen zijn er in allerlei soorten en maten. Het belangrijkste is dat de diameter past bij je auto, in combinatie met de banden die je kiest. Daarnaast kun je kiezen voor velgen in verschillende kleuren zoals goud, chroom, zwart en zilverkleurig. Wat betreft het aantal spaken van de velg kun je kiezen. Er zijn onder andere velgen beschikbaar met 5, 8, 10 12 en 18 spaken in verschillende vormen.

Wieldoppen

Een goedkopere oplossing die zeer geschikt is als je velgen nog in een prima staat verkeren is het aanbrengen van wieldoppen. Hiermee kun je je wielen een radicaal ander uiterlijk geven, iets dat bij jouw smaak past. Er zijn wieldoppen met dunne en dikke spaken, maar ook opties die grotendeels dicht zijn. Bovendien kun je kiezen uit lichtmetalen wieldoppen, maar ook zwarte in zowel mat als glans. Er bestaan ook  wieldoppen met een speciaal diepte-effect door een combinatie van deze kleuren.

Uitgelicht: Motorkapverlenger – Exterieur

Conclusie

Wat betreft carstyling van de banden en velgen zijn er vele mogelijkheden. Een goede keuze maken uit alle beschikbare opties op basis van je smaak en budget is wellicht lastiger dan je denkt. Het is daarom van belang dat je ervoor zorgt dat je je eerst goed oriënteert voordat je tot aanschaf overgaat. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om uit te kiezen. Houd daarbij echter altijd voor ogen dat veiligheid en legaliteit van groot belang zijn als je iets verandert aan je banden of velgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here