7 eenvoudige stappen voor het starten van een auto met startkabels

Als de accu ooit is leeggelopen, weet u hoe dat voelt. U ervaart een huivering van angst wanneer je de sleutel in het contact draait en er gebeurt niets; er is nu geen weg meer terug. We hebben het eerder al gehad over wat u altijd in uw auto moet hebben als er iets misgaat, dus pak die kabels en laten we aan de slag gaan!

1) Vind een vrijwillger om u een schok te geven

Voor een snelle start is nog steeds een bruikbare autoaccu nodig. Dit kan met een draagbare startaccu of een andere rijdende auto. Als u in het openbaar bent, zoek dan iemand die u wil helpen. Als niemand bereid is u te helpen, bel dan iemand die u kent en die u met zijn voertuig tegemoet kan komen.

2) Parkeer de auto’s op de juiste manier

Traditioneel worden autoaccu’s onder de motorkap bewaard, zodat u auto’s achter elkaar of dicht bij elkaar moet parkeren. Dit is enkel zodat de kabels elke accu kunnen bereiken. Sommige fabrikanten plaatsen de batterij nu echter in de kofferbak van hun auto’s. Zorg ervoor dat u weet waar uw accu zich bevindt, zodat het assisterende voertuig op de juiste manier kan parkeren.

3) Schakel beide auto’s uit

Zodra de wagens op hun plaats staan, zet u beide motoren uit.

4) Open de kap en bevestig de kabels

Het is tijd om te beginnen met het jump proces. Open de motorkap van elk voertuig en pak de startkabels. Op elke accu ziet u twee aansluitingen: een positieve en een negatieve. Zorg ervoor dat beide auto’s weer volledig zijn uitgeschakeld. Hier ziet u hoe u de draden aansluit:

  • Rode klem naar positieve (+) pool op lege accu
  • Andere rode klem naar positieve (+) pool op werkende batterij
  • Zwarte klem naar negatieve (-) pool op werkende batterij
  • Andere zwarte klem aan ongeverfd, metalen voorwerp op lege auto

Het is van cruciaal belang dat de tweede zwarte klem niet met de accu is verbonden, maar met een ongelakt metalen ding. Dit is omdat het dient als een aardverbinding. Als hij op de lege accu is aangesloten, is er een grotere kans op brand, vonken en/of explosie wanneer het lopende voertuig start. Klem hem in plaats daarvan vast aan een metalen onderdeel van de auto – misschien een deel van het chassis, een bout aan het uiteinde van de motor, enz.

5) Start de werkende auto

Zorg voor een voertuig met voldoende elektrisch vermogen om de motor te starten en laat hem een minuut of twee draaien, zoals een andere auto, vrachtwagen of camper. De lege accu heeft tijd nodig om bij te komen, terwijl de werkende accu een duwtje in de rug krijgt van de andere elektromotor.

6) Start het dode voertuig

Start de auto met een lege accu. Hopelijk laadt de accu na verloop van tijd op en start de motor. Als u de sleutel probeert om te draaien maar het lukt niet, zet het contact dan helemaal uit en laat de auto nog 5-10 minuten draaien voordat u het opnieuw probeert. Als er opnieuw niets gebeurt, is uw batterij niet langer bruikbaar en moet ze worden vervangen.

7) Startkabels verwijderen

Verwijder de startkabels in omgekeerde volgorde nadat beide auto’s operationeel zijn. Dit betekent dat u het volgende moet loskoppelen:

  • Zwarte kabel van geaard metaal
  • Zwarte kabel van de negatieve pool van de werkende auto
  • Rode kabel van de positieve pool van de werkende auto
  • Rode kabel van (voorheen) lege pluspool

Nadat u de kabels heeft verwijderd, bedankt u uw barmhartige Samaritaan voor zijn of haar hulp en rijdt u een paar minuten met de auto rond om de accu weer een beetje op te laden. Zet de auto niet weer uit als na een start met startkabels, anders moet u het proces herhalen. Zodra de auto is gestart, kunt u echter veilig inpakken en vertrekken! Overweeg de batterij zo snel mogelijk te vervangen, anders riskeert u dat u de volgende keer dat u uw auto start de accu opnieuw moet starten met startkabels.

Demo opleidingen is hier om te onderwijzen

Demo-opleidingen in Rotterdam die een verscheidenheid aan rijcursussen geeft, van rijopleidingen voor tieners tot opfriscursussen voor volwassenen kan u helpen. Ze hebben meer dan 15.000 studenten geholpen om veilige, intelligente chauffeurs te worden. Meld u vandaag nog aan voor onze persoonlijke rijlessen bij Rijschool Rotterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here