Nu bedrijven blijven zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, wordt de discussie over het leasen van een elektrische of benzineauto steeds relevanter. Terwijl benzineauto’s al tientallen jaren de standaard zijn, winnen elektrische auto’s aan populariteit als een duurzamer alternatief. In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van het leasen van een elektrische of benzineauto voor je bedrijf.

 

Elektrische auto’s

Elektrisch leasen zorgt ervoor dat je rijdt op elektriciteit die is opgeslagen in een batterij, in plaats van door benzine of diesel. Het kiezen voor elektrisch leasen brengt enkele voor- en nadelen met zich mee:

Voordelen

  • Milieuvoordelen: elektrische auto’s produceren geen uitstoot, waardoor ze de juiste keuze zijn voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en duurzaamheidsdoelstellingen willen halen.
  • Lagere brandstofkosten: elektrische auto’s zijn goedkoper in gebruik dan benzineauto’s, aangezien elektriciteit over het algemeen goedkoper is dan benzine. Bovendien hebben elektrische auto’s minder onderhoud nodig, omdat ze minder bewegende delen hebben en geen olieverversing nodig hebben.
  • Belastingverminderingen: afhankelijk van je locatie zijn er mogelijk belastingverminderingen beschikbaar voor bedrijven die elektrische auto’s leasen.

 

Nadelen

  • Beperkte actieradius: elektrische auto’s hebben over het algemeen een kortere actieradius dan benzineauto’s, wat betekent dat ze misschien niet ideaal zijn voor lange afstanden of zakenreizen.
  • Laadinfrastructuur: hoewel het aantal laadstations toeneemt, zijn ze nog niet zo alomtegenwoordig als benzinestations, waardoor het opladen van je elektrische auto een uitdaging kan zijn, vooral in landelijke gebieden.

 

Benzine auto’s

Benzineauto’s worden aangedreven door benzine of diesel en zijn al jaren de standaard voor persoonlijk en commercieel vervoer. Ook een bedrijfswagen leasen die op benzine rijdt heeft enkele voor- en nadelen:

Voordelen:

  • Bekende technologie: benzineauto’s zijn al tientallen jaren de standaard, wat betekent dat ze door de meeste mensen bekend en begrepen zijn. Dit kan ze een comfortabelere en vertrouwdere optie maken voor bedrijven die aarzelen om over te stappen op elektrisch.
  • Wijdverspreide beschikbaarheid: benzineauto’s zijn overal verkrijgbaar en benzinestations zijn overal te vinden, wat betekent dat ze onderweg makkelijker kunnen worden getankt.

 

Nadelen:

  • Milieu-impact: benzineauto’s produceren emissies die bijdragen aan luchtvervuiling en klimaatverandering, waardoor ze een minder duurzame optie zijn dan elektrische auto’s.
  • Hogere brandstofkosten: benzine is over het algemeen duurder dan elektriciteit, en benzineauto’s moeten vaker worden getankt dan elektrische auto’s.
  • Onderhoudskosten: Benzineauto’s hebben meer onderhoud nodig dan elektrische auto’s, inclusief olieverversingen, vervanging van bougies en reparaties aan het uitlaatsysteem.

Wat is beter?

De beslissing om voor je bedrijf een elektrische of benzineauto te leasen, hangt uiteindelijk af van je omstandigheden. Als je bedrijf gericht is op duurzaamheid en het verkleinen van de ecologische voetafdruk, dan is een elektrische auto waarschijnlijk de betere optie. Als je bedrijf echter een krap budget heeft en een auto nodig heeft die overal verkrijgbaar en vertrouwd is, dan is een benzineauto wellicht de betere optie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here