Als bedrijf wil je graag een goede uitstraling hebben. Zodra het namelijk bekend is dat je een goede sfeer op werk hebt en slimme keuzes maakt, zal de buitenwereld dit ook snel merken. Je kan hierbij natuurlijk denken aan het maken van ethisch verantwoordelijke keuzes, maar ook het zijn van milieubewust is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Steeds meer klanten hechten hier namelijk waarde aan en kiezen milieubewuste merken sneller dan merken die geen rekening houden met het milieu. Maar op welke manier kan je nu laten blijken aan de buitenwereld dat je milieubewust bent? Om je daarbij te helpen beschrijft dit artikel enkele tips voor het zijn van een duurzaam bedrijf.  

Duurzaam produceren 

Ten eerste is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de producten die je levert natuurlijk een zo’n klein mogelijk ecologische voetafdruk achterlaten. Kies er daarom voor om je producten zo dicht mogelijk bij huis in te produceren, zodat je niet bijdraagt aan de vervuiling door de vrachtschepen en vrachtvliegtuigen. Op deze manier zal je niet alleen sneller aan je producten komen, maar ben je dus ook een stuk meer milieubewust bezig.  

Duurzaam rijden 

Naast duurzaam produceren is het natuurlijk ook belangrijk om na te denken over het gedrag van je werknemers. Zodra deze namelijk in vervuilende auto’s rijden, zal dit een slechte impact hebben op het klimaat. Als je ze de mogelijkheid biedt tot zakelijk leasen, is elektrisch leasen dan ook een verstandige keuze. Op deze manier maak je namelijk indirect ook een beetje reclame voor je eigen bedrijf door je eigen werknemers. Zodra de mensen om hen heen zien dat je bedrijf moeite doet om ook werknemers milieubewust te laten rijden, zullen zij het bedrijf misschien ook wel als positiever ervaren. 

Duurzaam eten 

Naast elektrisch leasen is het aanbieden van een gezonde lunch ook belangrijk op kantoor. Denk hierbij aan een rijkelijk aanbod aan vegetarische en veganistische gerechten om de werknemers ook een voorproefje te geven van hoe het leven zonder vlees kan zijn. Ook wanneer klanten langs komen op kantoor, kan dit een goede mogelijkheid zijn om aan je klanten te laten zien dat je het klimaat als belangrijk ziet.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here