Op welke manier heb jij jouw auto beveiligd? Veel mensen zullen hierop aangeven uitsluitend gebruik te maken van het reguliere, bestaande slot van hun auto. Het biedt kansen tot verbetering, wanneer je het risico op de diefstal van je auto tot een minimum wilt beperken. Vergelijk het met de beveiliging van een woning. Ook voor een woningbeveiliging geldt dat het niet voldoende is, om slechts gebruik te maken van stevige sloten. Combineer de sloten in huis bijvoorbeeld met een alarmsysteem. Mocht het een inbreker lukken het slot te forceren, dan zal het alarmsysteem deze alsnog afschrikken. Een goed beveiligde auto laat je met een gerust hart in bed stappen aan het eind van de dag. Niemand wil een volgende ochtend worden opgeschrikt door een lege oprit of een verlaten parkeerplaats tegenover zijn of haar woning. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je een auto kunt beveiligen.

Aanvullende sloten voor een auto kopen

Naast het reguliere slot van de auto, kun je voor aanvullende sloten kiezen. Een goed voorbeeld van zo’n aanvullend slot is een handremslot. Dit slot voorkomt dat een autodief de auto van de handrem kan halen, om deze vervolgens van het erf af te duwen. Naast een handremslot, kan ook een pedaal- of stuurslot het overwegen waard zijn. Dergelijke sloten verkleinen de kans op diefstal van de auto aanzienlijk. Wist je overigens dat je auto over een intern stuurslot beschikt? Je activeert dit slot door aan het stuur te draaien, op het moment dat je de sleutel uit het contactslot hebt gehaald. Een kleine aanpassing in het verlaten van de auto, die helpt de auto beter te beveiligen.

Voorkom een ingegooide ruit met een lamp of camera

Het wordt sterk aangeraden een auto altijd op een goed verlichte plek te parkeren. Dit kan onder een lantaarnpaal in de straat zijn, maar ook op de eigen oprit. Kies in dat laatste geval voor het gebruik van een lamp met bewegingssensor. Op het moment dat een autodief zich op je erf begeeft, springt de verlichting aan. Het maakt dat deze direct zal opvallen bij omwonenden en liever voor een ander doelwit kiest. Een extra stuur- of pedaalslot helpt de kans op de diefstal van het voertuig te verkleinen; het voorkomt echter niet dat autodieven een ruit ingooien om onderdelen uit de auto mee te nemen. Een lamp helpt je het risico daarop wel te verkleinen. Als alternatief voor een lamp met bewegingssensor zou je een beveiligingscamera kunnen gebruiken. Monteer deze aan de gevel om inbrekers af te schrikken en tegelijkertijd op beeld vast te leggen. Het vergroot de pakkans nadien.

Installeer een alarmsysteem in de auto

Wanneer je auto nog niet over een alarmsysteem beschikt, is het verstandig deze alsnog te laten installeren. Bij de keuze voor een alarmsysteem kun je kiezen uit verschillende varianten. Denk aan een sirene die geactiveerd wordt bij een auto-inbraak. Het voordeel van zo’n alarmsysteem is dat deze niet alleen diefstal van de auto als geheel tegengaat, maar ook diefstal van losse onderdelen. De omgeving is direct alert, zodra het alarm geactiveerd wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here