De afgelopen 10 jaar waren vliegvakanties natuurlijk het meest voor de hand liggend maar daar is nu wel verandering in gekomen. Je kunt natuurlijk met het vliegtuig erg simpel verre reizen maken. Nu de hele wereld in de ban is van een pandemie, moet je je afvragen of je ook nog wel ver wil reizen. Als je voor werk moet ver moet reizen heb je misschien geen keuze. Maar anno 2021 is het steeds aantrekkelijker om weer met de auto op vakantie te gaan.

Om de extreem verre reizen dan maar even uit te stellen; waar gaat de reis met de auto naar toe? Landen als Oostenrijk, Italië, Frankrijk & Spanje zijn erg goed bereikbaar met de auto. Daarnaast hangt je reistijd er van af of je alleen met de auto gaat, auto met caravan of de camper. Als je met z’n tweeën op vakantie gaat, kun je de reistijd aanzienlijk verkorten door het rijden af te wisselen. Ga je met een gezin met kleine kinderen? Dan zul je iets vaker moeten stoppen voor een plaspauze of een overnachting. Ga je toch liever voor een verre reis, ook dan kun je met de auto ver komen.

Voordat je op vakantie gaat met je auto zijn er een aantal dingen die je goed moet regelen. Zo is het mogelijk dat je in het buitenland niet overal mag komen met je auto i.v.m. regels over uitlaatgassen etc. Ook moet je er rekening mee houden dat er in het buitenland mogelijk tolwegen zijn waar je overheen moet of waar je een vignet moet hebben gekocht die je op je vooruit kunt plakken. . Dit houdt in principe in dat je hier door te betalen simpelweg er gewoon kunt rijden maar het is wel handig om hier vooraf rekening mee te houden om boetes te voorkomen. Denk ook aan de APK of het onderhoud aan je auto zodat je zeker weet dat je auto klaar is voor een lange rit. Er is niks vervelender dat op vakantie gaan en halverwege met autopech aan de kant van de weg te staan. Dit zal je vakantie niet leuker maken en zal onvoorziene kosten met zich mee brengen. En dit geld kun je toch beter besteden aan leuke dingen tijdens je vakantie.

Bij een garage in Enschede zuid kun je je auto APK laten keuren of een kleine of grote beurt geven om te zorgen dat je zeker weet dat je basisonderhoud aan je auto gedaan is. Geeft tijdens het onderhoud van je auto ook aan dat je van plan bent om een verre reis te gaan maken dan kan de monteur ook inschatten of alle onderdelen in staat zijn om deze reis te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here