Als liefhebber van je grote vriend op wielen zul je waarschijnlijk willen dat je auto helemaal in orde blijft. De vraag daarbij is natuurlijk of je het zelf doet of dat je het klussen uitbesteed.

In deze blog bespreken we wat zoal de overweging kan zijn om iets wel of niet zelf te doen.

Daarbij is natuurlijk niet alleen belangrijk wat je zelf wilt doen, maar ook wat je zelf kúnt doen.

 

Eenvoudige klussen

Ten eerste is een auto natuurlijk een zeer complex product. Daarom kun je sleutelen onderverdelen in verschillende categorieën. Eén daarvan is de eenvoudige klussen. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld de olie bijvullen of een lampje vervangen. Je hebt hiervoor in principe niet veel kennis nodig. Wel is het zo dat zelfs eenvoudige taken als deze best precies komen. Verkeerde olie of een tekort of overschot is immers funest voor je auto.

Wanneer we het hebben over het vervangen van een lampje is het ook de vraag hoe oud de auto is. Bij oudere modellen is het vaak makkelijker om bij de plek van bestemming te komen. Nieuwere modellen zijn vaak beter versleuteld,

 

Complexe klussen

Niet voor niets zijn er natuurlijk complete opleidingen waar je vakkundig kunt leren hoe je moet sleutelen aan je auto. Om die reden zijn er ook maar een beperkt aantal mensen die dit zelf kunnen. Wanneer we het bijvoorbeeld hebben over het vervangen van een motorblok of een onderdeel daarvan, kan dit al aardig in de kennis lopen. Om die reden is het vaak verstandig om dit uit te besteden. tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen die er voor kiezen om uitleg op te zoeken via internet. Uiteraard is hier veel te vinden. Toch is de toepassing in de praktijk voor complexer dan dat het op papier lijkt,

 

Overige klussen

 

Natuurlijk bestaat een auto niet alleen uit een motor. Er zijn vele onderdelen waaraan geklust en gesleuteld zou kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het interieur. Is de autoradio aan vervanging toe? Wordt het tijd voor een nieuwe klepje voor je dashboardkastje? Deze categorie is voor veel mensen wel zelf te doen. Uiteraard is het wel handig om het juiste gereedschap te hebben. Om alles goed bij elkaar te houden en dicht bij de hand kan het prettiger zijn om alles goed bij elkaar te houden in een gereedschapswagen. Zelf kunnen is immers één. Maar het zelf willen is twee. Een stuk comfort hoort daar simpelweg ook vaak bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here