Ga jij een bedrijfsauto leasen, dan sta je wel voor enkele keuzes. Je zult namelijk voor het leasen moeten gaan bedenken hoe je wilt gaan leasen, want ga jij voor een geel of een grijs kenteken. Weet jij nog niet waar het over gaat, dat gaan we je natuurlijk uitleggen. Ook vertellen we je de voordelen van het leasen van een auto met grijskenteken.

Wat houdt het grijskenteken in?

Een grijs kenteken is net als alle andere kentekens gewoon geel, maar een grijs kenteken kent zo zijn voordelen. Bestelauto’s van een bedrijf worden door de belasting gezien als een auto met grijskenteken. In het verleden was het eerste deel van het kenteken grijs, vandaar ook de naam grijskenteken. Bedrijfsauto’s met een grijs kenteken hebben een aantal belastingvoordelen.

De voordelen van een auto met grijs kenteken leasen

Een van de belangrijkste voordelen van een auto met grijskenteken leasen is, dat je geen BPM hoeft te betalen. Dit is een belastingvoordeel van ongeveer dertig procent. Dat is best wel gemakkelijk verdienen toch? Wel moet je rekening houden met een aantal voorwaarden. Die voorwaarden zijn het niet ombouwen van je bedrijfsauto naar een personen auto en je mag je bedrijfsauto niet door verkopen aan een particuliere klant, als je dit wel doet, zul je een aanslag kunnen krijgen. Een ander mooi voordeel waar je aan mee kunt doen is een korting op de motorrijtuigen belasting. Een voorwaarde om die korting te krijgen is minimaal tien procent zakelijk rijden, maar waarschijnlijk lukt dat met gemak.

Voorwaarden van leasen met grijskenteken

Een auto met grijskenteken leasen brengt een aantal regels en voorwaarden met zich mee, dat is overigens ook niet zo gek. Alle voordelen die je kunt krijgen hangen natuurlijk altijd samen met enkele voorwaarden. Zo zijn er ook een aantal zaken waar je aan moet voldoen als je een auto met grijs kenteken wilt leasen. Je dient bijvoorbeeld een ondernemer te zijn en een geldig btw-nummer hebben. De auto met grijskenteken moet op je eigen naam komen en je dient te voldoen aan minimaal 10 procent gereden zakelijke kilometers per jaar. Het gewicht van de bedrijfsauto mag niet meer dan 3500 kilo wegen, dit is inclusief inhoud. Een andere regel die best belangrijk is, er mogen geen gecreëerde zitruimte in de bedrijfsauto zitten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here