In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Dit zie je ook terug aan de vele vervoersmiddelen waar je hedendaags tussen kunt kiezen. Zo was het lange tijd ‘normaal’ dat elk huishouden één of meerdere auto’s had, maar daar is nu toch verandering ingekomen. Het is namelijk hedendaags ook mogelijk om auto’s te delen, waardoor je niet met alle vaste kosten te maken hebt.

We merken wel dat er enige onduidelijk ontstaan is over een auto verzekeren. In dit artikel vind je meer informatie over alle voertuigen die je verplicht in ons land moet verzekeren.

Alle auto’s die op jouw naam staan

Heb je een auto op jouw naam staan? Dan betekent dit dat jij de eigenaar/bezitter van deze auto bent. Een gevolg hiervan is dat jij verantwoordelijk bent voor de verzekering van de auto; voor een dergelijke auto moet je dus verplicht een verzekering afsluiten

Alle auto’s die op jouw bedrijf staan

Heb je binnen jouw bedrijf ook nog één of meerdere auto’s rijden? Als deze auto’s echt op naam van jouw bedrijf staan, ben je verplicht om deze zelf te verzekeren. Lease je de auto’s via een leasemaatschappij of een dealer? Dan is in veel gevallen de leasemaatschappij of de dealer verantwoordelijk voor de verzekering van de auto’s.

Alle scooters en aanverwante vervoersmiddelen die op jouw naam staan

Ben je helemaal gek van scooters en aanverwante vervoersmiddelen? Dan is het ook goed om te weten dat je dergelijke voertuigen ook verplicht moet verzekeren.

Dit geldt overigens niet voor een fiets. Je kunt ervoor kiezen om jouw fiets te verzekeren, maar dit is absoluut geen verplichting. Daarentegen is het dus wel een verplichting om een scooter of een auto te verzekeren. Ben je nog op zoek naar een goede autoverzekering? Als je bijvoorbeeld een Peugeot hebt, is het interessant om naar een Peugeot verzekering te kijken. Er komen meer en meer van dergelijke verzekeringen die volledig op een specifiek merk afgestemd zijn. Ideaal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here