Heb jij al eens te maken gehad met een inbraak in je auto, of een diefstal daarvan? Het is voor veel mensen een van hun grootste nachtmerries. Juist op de dag dat je op tijd naar je werk moet, blijkt de ruit van je auto ingegooid te zijn. Zodra je in de buurt van de auto komt, valt op dat je airbag of zelfs een groot deel van je dashboard weggenomen is. Niet alleen is het een bijzonder vervelend idee dat kwaadwillende personen in je auto zijn binnengedrongen, ook neemt het herstel van een dergelijke schade al snel meerdere dagen in beslag. In plaats van op tijd naar je werk te gaan, zit je al vroeg in de ochtend aan de telefoon met de verzekeringsmaatschappij. Wat kun je doen om je auto veilig te houden? Zijn er mogelijkheden om de beveiliging van het voertuig te verbeteren? In dit artikel lees je er meer over.

Kijk nog eens kritisch naar je eigen gedrag

Soms valt een inbraak in je auto, of bijvoorbeeld in je woning, te voorkomen door nog eens kritisch naar je eigen gedrag te kijken. Sluit je de auto bijvoorbeeld altijd af, of laat je het slot af en toe geopend als je weet dat je over een half uur weer van huis vertrekt? Dat laatste wordt ook vaak gedaan binnen woningen. Men trekt de deur achter zich dicht om snel wat boodschappen te halen, zonder de deur ook daadwerkelijk op slot te draaien. Het maakt het voor inbrekers onnodig makkelijk om spullen uit de woning te onteigenen. Middels flipperen is het relatief eenvoudig om een dichtgetrokken deur te openen.

Niet alleen het op slot doen van de auto is wellicht een goede aanpassing aan je huidige gedrag. Zorg er ook voor dat de auto altijd in het zicht geparkeerd staat en het liefst op een lichte plek. Kies voor de plekken onder een lantaarnpaal op een publieke parkeerplaats, of hang een lamp met lichtsensor onder de carport naast je woning. Het maakt het voor dieven minder aantrekkelijk om de auto open te breken.

Camera aan de gevel van je woning

Niet alleen het gebruik van een lamp met bewegingssensor kan helpen de kans op een auto-inbraak te verkleinen. Maak ook gebruik van een beveiligingscamera aan de gevel van je woning om inbrekers van je terrein af te houden.

Verschillende vormen van beveiliging voor je auto

Er zijn verschillende manieren waarop je de beveiliging van een auto kunt verbeteren. Dit gaat verder dan het gebruik van het klassieke autoslot. Combineer dit slot bijvoorbeeld met een handremslot of een pedaalslot. Dergelijke aanvullingen maken het voor inbrekers nauwelijks mogelijk de auto van je terrein of een parkeerplaats af te rollen. Zoals de naam al doet vermoeden, is het met een handremslot niet mogelijk de auto van de handrem af te halen. Maak je overigens standaard gebruik van het interne autostuurslot? Het is iets wat standaard in iedere auto zit. Je activeert dit slot door het stuur te draaien als je de sleutel al uit het contactslot hebt gehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here